97淪陷前既香港

268 回覆
1110 Like 10 Dislike
Lm
不流淚非真香港人
知唔知點解冇人貼返中共統治下既呢d事

因為大多數唔曬
以前好多野都係make sense 法有法治 法治外係有人情味 而且三權分立
有高度自治權 英國亦係西方文明國家 派啲三四流政治家落黎都管得掂
點都會有唔好既野 但你會見到英國管治係有進步
點同而家好明顯支那人有特權 中聯辦干預 人口換血 滲透 選舉
不民主之餘 仲要人治 打橫黎講 無誠信 用好多錢但質素好差 貪污哂去
無樣野係值得令你自豪 只會見到退步 仲要同世界脫軌 走向封閉落後
香港唔單止被其他三小龍拋離,人地台灣、韓國都從威權社會走向民主自由社會,新加坡亦都比李光耀時代開放咗少少,唯獨香港原本係四小龍中最自由法治嘅社會,今日竟番轉頭走台、韓、星當年嘅威權社會舊路,完全逆時代褪後行,真係痴撚線
又J歷史
依家無好野可以J呀嘛
又想等聖人救世
南柯一夢
望下尖東同依家尖沙咀就知,依家d商場靚幾撚多
舊時香港高質到連省港旗兵都落來幫襯
而家比老共搞到愈來愈衰 話就話犯罪率低
實情就係連賊都唔願意再來香港 去第度搵食
落到來香港 又係見到成班支那同志 又唔夠d 蝻蛔搶食
而家嘅終蟈設計

肥彭個女
又祟美戀殖
諗下有咩計對抗港共中共好過啦
屎都大家都食緊嫁啦
連登仔:韓狗,台狗,新加坡好獨裁乜乜乜
挽留
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞