有得揀真係唔好做物管

504 回覆
154 Like 6 Dislike
btw 補充多句 你係會令自己連大廈圖則都會識睇 A0Size 圖
我想儲一年經驗見po
職位/ 人工升得快唔快
好睇公司

大把公司apo比緊13-15k,歡迎無經驗有degree人士,po就16-18k,19k up 就spo

但有啲公司po都出緊19-22k

咁當然間間公司要求唔同,幾年經驗都比個apo你做,但已經出到20k
我公司個PA仔都17k 但冇前途可言 覺得佢係到荒廢人生
做左7年物管工程經驗,做過四大發展商其下物管公司,又做過地鐵盤,而家考埋電牌水喉匠,自己出黎做判頭接野做

而家主力做水電工程 例檢保養 幫管理處換下泵 換下panel 放下cable 洗下水缸咁

叫做跟order做野 賣人力賣技術賣服務 做到管理處要求就ok (可能自己做過管理處,知道佢地要求係乜,大部分管理處都夾到)例如知道換系統會停水停電俾客炸型,我又會propose 點樣影響啲客最少,佢地又buy

各位管理處同事如果有野要搵判頭做,可以搵我
有冇巴打有諗住返大陸做 香港人始終物管呢方面仲有優勢 聽講大陸GM都淨係會比香港人做 同埋有返啲語言能力都會好吃香
咁咪岩囉
唔好搵我 我成日會咁

老闆, 有冇得便啲:P
Apply康文署啦,讀Leisure入物管既話之後肯定要再讀
同埋leisure本身讀果啲facilities management唔算太related to property,反而會所既野可能你仲會識得多啲
真心,開一次村,乜9都會識
個logo分開左香港
要入contractor list
+1
以前做物管人工好低又嚴格,唔敢再做
平少少囉
我覺得開村同做啲好舊既樓都係玩鳩自己
升得最快都係開村
村長好似有4-5雞
唔知點解要Dllm

OC咁撚癲
開村試設施
要12碼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞