水晶撚入黎 (4)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
唔記得咗度量,平咁多?我個天鐵吊咀都要6xx
6xxx 係天鐵手串,好似都有8-9mm
不過想試下同金鈦一齊帶,唔知效果如何
等我睇下搵唔搵到幾粒咁加落去先
咁我不如直頭帶一條係同一隻手啦
攪到我想儲錢買添。btw,知有無巴打知綠幽點為之靚?
上網見到海藍寶有深藍有淺藍
想問下有冇話深定淺靚啲架
其實魔鬼海藍寶係咪優化出黎既產物?純天然出唔出個隻色
佢個聚寶盆好靚,不過我聽聞有綠幽只會增加工作量,唔會加財運,所以都係諗下算
想買莫桑鑽戒指同天鐵戒指 有無邊到會無伏?
魔鬼藍只係商家自己起既名 就好似黃水晶叫暴力黃同埋果d咩5A 7A等級
跟本就冇人會咁樣叫水晶成色/等級
海藍寶本身有棉絮係正常 300蚊同1000蚊一眼就睇到分別

google左張圖教分真假 希望幫到絲打

好耐以前去大陸南普陀寺買既幾十蚊戴左好多年,好似係黑曜石戴開右手,屋企冇個種水晶洞
得閒沖下水曬下月光,再唔係去日本戴佢去d寺到圍個香爐轉幾圈,真心唔係好識咁樣岩唔岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞