水晶撚入黎 (4)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
收到想問下既打 知唔知係咪真有魔鬼髮晶呢樣野
自己買d彈力線都可以穿 網上有教學好簡單 唔需要比錢整

我14手圍比你参考下:
10.5mm 帶16-17粒,9.5mm 帶17-18粒,9mm 帶19粒
因為要帶錶所以我自己鐘意帶緊少少

黑髮晶唔算貴 如果巴打覺得能量對你有用可以買返條平平地既帶
請問彩幽靈要點揀
彩幽靈一條入面越多色越好 有d會帶白色同粉紅色
要睇晶體夠唔夠透同乾淨 盆景靚唔靚
有分半盆同千層 睇你個人喜好
我呢條係9.5mm 350人仔左右

我有一粒入面仲包左粒方解石 大自然真係好神奇
我唔識 唔敢亂答你 sor
其他幽靈晶都係同一個原理?
係旺角行行下見到買左一條

想問下點解間間都話半價,到底係咪真
同埋呢條葡萄石值唔值190?學緊睇水晶

新手早幾日經朋友介紹第一次係水晶鋪買左藍晶石同同白晶蔟
岩見到巴打們講個底係石好易係養晶
想問下呢個係咪
想買條碧璽 有冇邊間推介
綠幽靈就睇會唔會有紅皮 全綠一定貴d 同埋半盆貴過千層
白幽靈有分金字塔同千層 金字塔比較少見所以會貴d
晶體乾淨到好似白水晶咁就最靚
色水同晶體都麻麻 size唔算大 來貨應該唔貴 190 ok
買碧璽最好心中set定預算先好買 我覺得新手入第一條可以set target 4-5千
呢個價位可以買到中高質素但又未去到上萬既收藏級

點樣簡碧璽?
1.先簡顏色: 顏色愈鮮明愈靚 其中藍色紫色碧璽為最值錢
2.後睇晶體: 晶體就算上到2萬蚊既貨都會有少許冰裂 如果你買左條色靚晶體透就肯定係假野, 玻璃珠
3.最後先簡大小: 8mm已經算係大size, 9mm以上更加係上萬蚊既天價

記住碧璽既大小係最後先考慮既因素! 碧璽只要符合到上面2個要求已經可以入手
eg.
顏色鮮明,晶體好多冰裂,12mm -> 個人注重顏色多過晶體 = 可以入手
顏色普通,晶體透少冰裂,8mm -> 個人注重晶體多過顏色 = 可以入手

以上為個人意見 有錯請指教
咁s7 呢 ?謝謝解答
超7睇你鐘意清透定滿礦 有分雲母片同埋髮絲兩種
雲母片睇落就會閃d 髮絲就冇咁閃低調d
但要注意愈滿礦就愈大機會有棉絮 所以晶體好似白水晶咁清透乾淨為上品
8mm滿雲母片2000尾-3千都可以買到, 10mm滿雲母片6000up
再大d既13mm要過萬
另外金草莓都開始斷礦 巴打要買超7就快d入手 只能講漲價漲得好快

碧璽唔太岩新手玩 有錢就入左超7同埋金草莓先啦
絲打 你呢條都幾靚
係幾多mm黎
無知一問 如果我串水晶串埋金貔貅落去 係咪都可以淨化?
6.6mm 我自己鐘意帶細mm 所以價錢都相對平啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞