水晶撚入黎 (4)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
唔記得講10mm左右
想問下各位 呢條月亮石啲質素如何?
而家我有條紅紋 feel到自己有d燥 所以想買條月亮中和下
補充翻 價錢600幾左右
600幾可以更加透更加多光

我終於買左超七 無慾無求啦
同埋入手左另一條再清d嘅月亮
好肉赤

仲有搭單嘅彩幽靈 好開心有幾粒係綠幽
超七買左幾錢
4千幾 10.5mm
小弟新手 之前有人送咗條黑髮晶俾我,戴咗一年,幾個月前行行下街突然條繩斷咗跌咗好多水晶落地,有D搵唔返,依家搵返得16粒, 於是一路無理佢放落袋仔都無戴。
最近行過見到條叫魔鬼髮晶 黑色嘅 唔係透明入面有黑髮絲個隻,佢係黑色入面有D髮絲 因為都幾黑好難睇到髮絲咩色,問咗店員 佢話叫魔鬼髮晶
入面有黑,金,銀嘅髮絲組成,功能同黑髮晶一樣不過再勁D。本身無打算買,純行過見幾特別,一戴上手就perfect fit,個手圈位啱啱好, 加埋佢半價就買咗。

之後Google搵下相關資料,完全唔覺有咩人提及
想問下高手們:
1) 舊個條點處理好,得返16粒水晶仲可唔可以穿返再戴? 定要指定數量?
如果戴返,同條魔鬼髮晶都係右手,功能好似一樣,會唔會有影響?

2)條黑魔鬼髮晶完全搵唔到乜資料咁濟,有無俾人水到?有相 環境比較暗開閃光燈影
200幾300
我條都唔貴 以前番大陸有緣見到就買左
禁呢條呢?都係600幾
另外有冇人喺adela_jxxxlxxxy_hk 買過野?可唔可以講下質素如何?
唔係呀 大陸鋪頭仔
其實你budget 幾多? 我會覺得俾得600蚊就唔好買呢種卡係中間的級數 唔係最好又唔算差 但你睇耐左又會心思思買條再靚d的 同埋月亮石睇實物會好d 因爲光面同瑕疵 睇實物會明顯好多
見到張相右上面仲有條月亮
諗起之前買條月亮搬屋唔見左
買過條又細又好似差少少咁
係香港舖仔買
多棉
不過我發覺愈帶愈清
得閒無事轉下啲珠睇啲髮絲好過癮
如果唔介意其實可以淘寶 香港買食水深
我仲有3條月亮 不過買左上圖最貴最透之後其他就打入冷宮
鐘意帶大粒 14手圍平時帶開9.5-10.5mm
Push
16粒夠唔夠穿番一條?
唔夠dump左佢
唔知呀 係咪一般水晶鋪可以幫手穿?
可以,自己上網睇片學下穿都得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞