出左Samsung Galaxy A80 無人講???

698 回覆
60 Like 18 Dislike
訂有著數咩
64GB SD卡 一把傘 type c 線
Marvel cover 6折
唔駛煩
今日去SmarTone 都仲未有殻賣
買左6gb ram 版本
個fingerprint sensor 真係好慢, 成功率又低
如果唔搣走本身送個張mon 貼, 認到既機率應該得一兩成
未試其他screen protector, 一般鋼化膜都應該唔會好得去邊
搣撚左啦,張野好廢,放係袋同部iphone 一齊
磨兩野就花晒
一早講左原裝送既係垃圾喇
Marvel cover 3/5 今個星期五先開賣
覺唔覺得拖個APP 去另一頁好撚難,同埋GBOARD反應好慢,成日打錯字
呢個咪大陸班人遇到既既觸屏問題
今日BOOK 左維修,上去搞搞睇下點好....
買機前記得TEST左個MON 既反應先
無論係佢原裝鍵盤定GBOARD,佢個倉頡反應都係跟唔上
例如<<而>>呢個倉頡,我用S9 S10可以極高速倉頡碼 一 / 月 / 中 / 中 咁打到個而字出黎
但部仆街A70,佢極有機會只會感應到 一/ 中 / 中,之後就出錯字
等你update 我都好想出部A70 但屌佢三叔咁唔爭氣
順便問下佢係咩問題 硬件定軟件 之後既批次會唔會改善
我拎自己部S9+, 老豆部S10+, 老母部A8 STAR 都TEST過都唔會係咁
係得A70個觸控反應係咁撚劣質,好有N 年前SE W910年代打SMS出字係會DELAY個FEEL咁
呢D 都係睇彩數
QC 問題

check機 轉個輸入法 檢查下先
唔使轉,佢官方鍵盤反應都係慢
有D 機 係正常 有D 有問題
部機邊到買架?
胃信
開始淆
唔知聽日出果部a60會唔會咁
a60唔同MON
驗屍咁驗
慢慢驗
一陣2點去三星先
訂咗部A70 有冇人可以教下我到時有咩要特別check 清楚? 個mon要點check 先知係唔係伏mon? 好撚驚
開個鍵盤出黎, 快速咁打倉頡
有問題嘅機就會跟唔到食左碼
同埋睇條邊, 膠水位做得唔太好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞