新娘要求即場拆人情 男賓客轟無情圍插

233 回覆
1154 Like 73 Dislike
做緊club one 不過嗰個炸既沙律角真心難食 唔該大家加少少錢轉黑松露蟹鉗
可唔可以分享條數,點蝕到咁多

除咗clubone 有邊間
我都好想知點樣蝕50萬

利申擺club one
20圍埋單15萬,加左deco(唔加deco佢話連凳套都冇),餐前小食同酒水+紅酒(懶得搞)
除開一人600都蝕少少
當然我係有賺嘅
因為請得嘅都堅識,平時冇兩句嗰d冇請

最平個plan好似得6道餸咪玩啦
當晚我都食左少少
起碼唔會係凍住出
但係我食過唔止一間酒樓隻乳豬係凍嘅

同事大部份都係1000
600唔係好多個
冇人俾600以下

俾2,300嗰d
你鬧佢不如你反省下你自己識左d咩人會唔會實際d?
擺得既邊會揀最平個plan 咁cheap
成日話咩垃圾難食又cheap
根本就唔知酒店擺又貴又唔抵
到最尾擺酒咪又係為左四大長老
真心想分享喜悅既駛咪一定要去酒店打飛機
你又要擺靚嘅地方又要回本,有咁撚著數㗎?
蝕唔起咪book 個地方搞酒會咪算
禮金都要計埋,包埋你生仔好唔好
其實d野食凍
好多時係因為新人d環節搞到過晒鐘多過廚房早出野啦
因為禮金攝影化妝禮服錢 同人情條數係唔應該擺埋一齊
冇掛勾點用賺蝕黎比,
當然你婚禮真係賺過幾千萬可以話賺埋夠退休,
但正常冇人會講蝕埋細個奶粉錢囉,因為都唔關事
一係中文唔好,一係邏輯有問題
銀包!銀包!銀包!
就黎係club one 擺,個fd 介紹既,簡左最貴個個餐,聽你地講到咁,好驚
俾人唱一世
廿年前我又係俾五百, 今時今日酒樓都仲係俾五百, 雖則我自己擺酒唔係成本論啫, 但我俾人地都唔好意思掛
兩萬蚊圍, 擺五十圍掛
又或者有一半人情俾左外母收撚左囉
總括嚟講,朗廷原來三星酒店都不如!只係一間收得好貴,但俾下欄食物你既所謂五星級酒店。,
我有同事做過,佢話朗廷係好CHEAP,扮高檔,有D客就做一萬蚊一圍,有D就吸血做二萬蚊一圍,食既嘢一樣。
朗廷新娘房勁細,仲有大量大陸人行上去你個FOYER位影相,根本無實Q擋住,有新人試過成袋人情响RECEPTION枱唔見左~

我知道之後,即時BLACK LIST朗廷~

原來三星酒店都不如!
驚咩先?

你真係擺過就知唔會係多一個蝕一個
因為第16圍之後...你懂的

話咩俾人笑一世嗰d兒登仔
過多兩個月人地都唔記得左去飲你嗰餐啦
最多咪記得個地區
我都唔敢想象淨擺酒蝕50個
除非你豪到唔收人情啫(我有fd做兄弟佢話當晚主人家唔收人情,因為主人家真係好有錢)

如果人情俾外母收左都計
咁不如計埋佢老豆條街數啦
我唔係驚蝕
我都請d 親戚, 好熟既fd 同同事
其實我覺得擺得酒就要盡興
一圍2萬 自己計
買幾箱靚酒俾佢地飲就盡興啦
我都有d後悔要左club one d 紅酒
雖然白酒我係自己買嘅
但係我又冇買到大酒

講真,野食度度一樣,差唔多水準(d星級酒店就唔好講啦)
除非難食到爆炸
唔係邊有人記得
計咩啫計?
2萬一圍最少酒店啦
酒店我諗最低一個收1200(你地自己d fd低質俾5舊嗰d唔好拎出黎講啦)
尾數唔計你喇,圍返一圍先-6000
開80圍咁巴閉?圍村佬呀?

打手返屋企啦
我自己買左d大酒,白酒,但係我唔飲得
我兩邊親戚都冇人飲
最飲得個親戚都早十年八年飲到入左廠宜家唔點飲
所以冇買大酒
宜家諗返起其實都應該要買
我諗我擺14.15圍,6.7支大酒應該夠啦掛,仲有紅白酒
總括嚟講,朗廷原來三星酒店都不如!只係一間收得好貴,但俾下欄食物你既所謂五星級酒店。,
我有同事做過,佢話朗廷係好CHEAP,扮高檔,有D客就做一萬蚊一圍,有D就吸血做二萬蚊一圍,食既嘢一樣。
朗廷新娘房勁細,仲有大量大陸人行上去你個FOYER位影相,根本無實Q擋住,有新人試過成袋人情响RECEPTION枱唔見左~

我知道之後,即時BLACK LIST朗廷~

原來三星酒店都不如!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞