新娘要求即場拆人情 男賓客轟無情圍插

233 回覆
1154 Like 73 Dislike
當年我4大長老話唔理人地比幾多, 攞起一百, 其他回曬比人, 話以前佢地上一代人教落, 人地黎係比面, 唔係夾錢食飯, 兩家都只係請最親最 friend 果 d, 我本身都唔想要人比咁多錢, 怕佢地話我天真, 兩家都唔係有錢但估唔到佢地咁大方, 會回返比人, 果時真係未聽過回禮, 當晚食得好開心
600變800 800變1000 其實出面搞仲好

同埋香港擺酒真係最貴但最垃圾,唔洗應付兩佬其他跟自己方式搞仲扺玩
乜野叫人情。。。 就係人地情幾多。咪比幾多。
Cheap 到甘,就唔好擺酒啦
結個婚姐, 搞到神憎鬼厭為咩?無朋友的祝福,只有咀咒, 應該要review 呢個所謂的傳統習俗應唔應該存在落去!
擺酒跟本就係夾錢俾對新人自high,clubone D 野再難食對新人都唔會理,因為佢地跟本唔會有時間食
以前有個friend擺淺水灣clubone lunch buffet
又淺水灣又會所
以為好high class
到自己結婚時睇酒席
先發現clubone最cheap 個plan咁撚平
野食大部份係西式冷盤
長輩實屌到仆街
賺多53萬 條數係點計
食過一次clubOne, 食唔飽, 個場總係有少少唔係幾好的感覺

其實真係差差地...
有無俾500 蚊
上星期先去飲完,間野大陸feel,會所一號個號係簡體,野食太咸,係咪大陸老闆接咗手?
下 佢係大陸佬開架 不過之後先有香港人入股
一句講晒
自己結婚梗係自己全包架啦
set咩公價本來就已經係cheap精所為
自己搞得個show嚟都係自己開心啫,憑咩要人比錢你洗
咁介意咪唔好搞囉
比得少又冇fd做,有乜為呢
上面計禮金金器班撚樣又唔諗下人地肯花錢同一晚時間黎睇啲個個一式一樣嘅馬嬲戲都好慘 仲想賺到人盡
屌哂你地老母
Agger,講到好似已經賺唔到蜜月戒指禮服
屌你老母冇錢就咁註冊未算
人情公價究竟邊撚個定?
成日叫人google 下公價幾多
係朋友的話,根本你唔做人情,肯去已經好開心
成日話記住邊個做幾多人情
你未記一世,wfc
唔好啊大佬 唔好啊大佬
經濟、頭條
個後續去撚左邊
佢咁講我即刻畀11蚊佢
Next media
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞