[玄幻][觀察者系列]《混沌虛無》(7)

1001 回覆
563 Like 3 Dislike
但係嘉怡應該唔會介入啦 如果踩左腳入去 咪可能返唔到吉仔大千世界

不過今次救世主成長速度未夠快(甚至係未出現),其實真係有機會成功,因為魔王要做係破壞重要次元,並唔需要殺沙利葉同路西法。所以唔需要硬碰硬真心有機會成功。

而且,吉仔個時其實都有啲過份屈,正常應該都係得自己有天道修真,可以比埋嘉怡學真係,仲要四隻寵物都仲可以玩埋神階仲仲要路西法叛變真係太多因素令到佢地輸

(不過點解我話成長得慢呢,吉仔得道階個時變魔人之前,咪上空出現左個半神階嘅,我一直估就係半神(有機會分身所以先咁弱啦,不過分身用到靈異力/心之力嫁咩)=路西法,蛇=李懷/沙利葉,咁吉仔成長速度都叫跟得貼嘅。)

sorry for 19999
想知路西法點解判變
第一次大戰都仲係魔王嗰邊
我都覺得有機成功
如果超脫咗係咪可以打鳩先生
駱嘉怡根本未超脫,所以可以參戰。如果因為之後要超脫所以唔參戰,咁第一次大戰先生根本完全唔洗理,剩係坐收漁人之利

唔存在「唔需要硬碰硬」既情況,因為你睇九域已經知,當魔王出現做緊野,救世陣營都會有人趕過去保護次元,就算係亂之章都有江河去追徐丹青既對白。而且至少可以肯定會發生梁去畫同徐丹青互打既場面

如果話先生屈,靈異力可以屈神階以下,同可以預知未來。基本上你都唔可以話因為多幾個神階就令到7罪輸,但太多因素令到7罪輸我認同 (例如唔同種族歸順邊個陣營)

如果路西法同沙利葉當時已經都有稱號係身,咁佢地已經神五,唔會得半神
魔王超脫左之後除非有私怨,如果唔係都諗唔到有咩理由要打落去
全部魔王死晒 全部神明五階 先比到
吉仔 神5-超脫
嘉怡 應該係神5-神7
沙利葉 神5-(唔知佢係咪本身神7呢)
路西法 神5-神6

不過究竟6隻神5能量多啲定係次元爆晒能量多啲都係未知數。

打唔打9吉仔,應該咁講 單計吉仔依嫁有嘅能力,佢萬事樓入面咁多心之力使用者,又有由第一世代最後一戰存活到嘅四時將等等強大後盾,都有啲難。吉仔喺第二世代發現可以入侵人地嘅大千世界偷能量而強大自己個大千世界個時,就已經即刻落手去做,而吉仔喺整九域爭霸個時提過一句:「這個次元是System和我的大千世界混合而成,所以玩家們可以使用遠吉大千世界的力量變強......」亦都可以解釋單計吉仔大千世界嘅能量係勁啲,所以打吉仔 ff下吧
所以先生係要阻止滅世連鎖?
佢有其他方法幫佢地超脫?
1) 第一戰果陣應該係阻止,畢竟佢係第一代救世主
2) 有,所以第二代果陣佢根本唔在意邊個贏
除咗個神二外,有幾個神一架,夠填有突
咁點解仲要搵救世主?
System 要求?
其他神一唔關事, 而家剩係改變緊厲廣行同萬箭既因果
(前提係我呢個諗法係真)
記憶中好似仲未有提過點解要有救世主既存在
毒癮又起了
先生仲好緊張之前江河成長得太慢
以為係想佢打贏7魔王
文呀
但之後計劃有變了...
歐仔已於fb話病左
文呢
歐仔已於fb話病左

病左唔知有冇
唔緊要我哋今日推爆呢個post
聽日連今日就有3篇
子爭今日就休息下
夜呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞