[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (24)

1001 回覆
11 Like 11 Dislike
不過T5冇貨
屌 睇寫真見到啲女女著三點式加overall 好正
Hello 各位師兄大家好,我係片中人,最近拍啲關於古著復刻既YouTube channel , 想推廣香港係呢一方面既文化,俾更多人認識,了解古著係咩黎!

唔知各位師兄可唔可以俾啲意見,拍啲咩題材,點樣拍會比較好啲?小弟對於拍攝同埋後制都係新手,初階者,希望可以收集多啲意見,可以豐富個channel , 拍攝得再好啲!

https://youtu.be/u7uZ19OF4jw
咁凛巴願意挑戰Overall 未
挑戰左好耐了
可以參考一下ゆーみん&きうてぃ個channel
介紹一下d單品既歷史同可以點襯
唔該曬師兄!
而家起步階段,主要係想推廣文化
想受众群係普通香港人,開頭倫仔真係做得比較專啲,引起唔到共鳴!
已諗左啲單品,亦都揀左cons , 大家都有既野,咁樣受众可能會好啲!

我都同意師兄講法,每集都可能講下點襯會好啲!
可以tune返細少小個bgm
多謝師兄意見!
我地下次修改下
彎腰全身做訪問有d 怪,上半身close up 好d

如果有vintage market睇下可唔可以同主辦單位溝通下做個訪問,我覺得係香港嚟d vintage market 都係一個幾好嘅入門方法。唔似日本咁古着店好似7仔咁多。
我個人覺得你可以每期有個theme咁講,唔一定限死係衫褲鞋牛皮銀,好似vintage 結他,家具個d都可以講下,d vintage 木野都正,整到好似lightning 個d專題咁,定期有個唔同theme

個人認為vintage 係成個life style,唔係單單衣著only。
完全同意,vintage 係life style.... 就係你喜愛古物,珍惜古物,欣賞古物。唔係only 衣著
仲有收音問題,如果可以加啲字幕係特別既字/terms度就好好,未必要全句加
感激師兄意見!
題材,單品我地都好多,其實想一步步黎!
做得太專驚人唔知咩黎,太悶!

加上我地拍YouTube 又太新,剪片有難道!
絕對同意師兄,vintage 係生活!
正喎,幾新咁
紅巴成日找到好嘢
生勾勾巴架,唔係我架
老花又嚴重咗
邊個代工的呢?
大家唔知知唔知道,美國海軍停香港時,上岸是在分域碼頭,到今天仍是。碼頭內從前有裁縫同鞋店,專幫海軍做制服。
其中間鞋店到今天仍供應香港大部分紀律部隊助理處長級起的軍操靴。不過該鞋店分域碼頭的分店已無做多年,只剩下中環的店。
Princes’ Building?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞