係加拿大讀書 你問我答

190 回覆
2 Like 19 Dislike
請問多倫多窮L用邊間電話plan最好?
Freedom
讀完又搬咁煩?除非你想住個到無你想讀嘅科啫?同埋技術學院離開咗個省係少d人識
不過試下唔同市都好,唔好限自己係死一個地方或者做一樣野
Yeah freedom有$50 10G LTE
讀完又搬咁煩?除非你想住個到無你想讀嘅科啫?同埋技術學院離開咗個省係少d人識
不過試下唔同市都好,唔好限自己係死一個地方或者做一樣野
我想問下 如果我讀完asso 想去加拿大讀書 應該讀college or university好d 因為問左中介話好大機會university 要year 1 讀起 因為想讀完書就搵工再申請移民 但要符合返個移民工作清單 我想問下college係香港既認受性問題
如果比我覺得呢 college好啲 因為始終人生路不熟 都要啲時間去適應環境 況且college其實好多機會 可能你會搵到自己更加鐘意既major都未定 所以唔洗咁急入大學啦~
所以就係讀完asso 再搵college讀?

如果我攞完國藉再返香港發展
其實好睇你想點樣 如果你係打算落地生根嘅話 college→university係唔錯既選擇 如果純粹入籍 其實college已經加15分(好似係)咁樣再去搵工其實有機會已經OK
想入藉同體驗獨立生活姐

因為我都係想係香港發展屋企人都係香港

但個college係香港既認受性。。
非也
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞