一人一個伏工特徵

526 回覆
2454 Like 13 Dislike
兩個月內有四個人走
上司做錯野又要射比下屬,然後又話下屬唔明又唔問?
有WhatsApp group,放假都會迫你覆ok先滿意
話新年後人工會有調整,調到4月都未有
冇福利
冇恩恤假(有証明都唔比)
見半個鐘就話請
個個禮拜有new joiner training
請極唔夠人
Pt多過ft
利申:pt
之前做過一份....
見完工之後打比我 問肯唔肯減500

當時因為公司政治原因 急住走所以硬食
點知伏落仲伏 ... 公司office勁污糟 每日清楚工求其用地拖了兩下就當清潔左 但地下既塵係可以集結到一塊塊黑色

公司程序 用既Software朝令夕改 Down Server當食生菜 某d position 個個入黎唔夠2個月即走 1年內走左超過10個
好多投資 保險 都係咁

叫自己老細做daddy 老板娘做mommy 同事做大佬二佬三姐

有反對聲就屌9你 話你唔尊重團隊精神 唔念親情 友情
求其返下日資啲pt你就感覺到㗎啦
出offer快真係伏工最好indicator
宜家呢份就係一星期內出offer,結果伏到仆街
做得怨婦正極有限啦
佢6年前俾ex飛完就搵唔到下一個

仲要成日自己做野整錯size係度發脾四
掟文件掟筆
見工時

要你試工咁又present 又proposal 9成9 伏,好多生仔賣屎比生女去做雞既HR / Department 用黎收風偷idea

問你本身公司資料仲多過你自己做既野, 理由同上
基本上有好多濕9公司叫你上去interview 刀系想吐料,超仆街
過prob無加,過一年都無加
兼每日ot個半鐘
痴撚線我仲未走
我做緊個份

話放紅日,放勞工假

但到頭來話補平日,咁就唔撚係放勞工假
做2-3年已經叫老屎忽
公司名有「國際」,閪的保證
成個保安行業
一星期返7日on99
日日返去對住班癲佬癲婆同事
例子?
上晝見完 下晝有offer算唔算係
有冇入去做?
呢個真係最難頂
之前試過
做左2年
睇咗咁多版

總結:香港份份工都係伏黎
我話考慮下先
推番上來警世
7 x 24
Multi-tasking
Can work under pressure
個上司乜小小唔順利/多野做就周圍屌人
經常搵人黎出氣

利伸 某b字頭工程公司
上面話伏工嘅人係咪試用期內即走先,繼續係到做咪又係接受。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞