一人一個伏工特徵

526 回覆
2454 Like 13 Dislike
酒店

勿相認
我同你差唔多 不過我個post少啲出戶外set up
可能一個月一次咁 搭鐵都冇得claim錢 call van就有
Set up到凌晨就可以call的
防毒用試用 office 唔記得係咪老翻 但一開頭佢裝比我啲adobe係老翻黎
後尾我呃鳩佢話用唔到先買個個人版比我
無相機 同 文具係一樣
明明份工要成日同客溝通但冇公司手機
同埋又成日要影相 都冇公司相機
我公司就連原子筆都唔多枝 你話點死
之前返過一份要做夠1年先有病假 dllm
返過
不過可以邊戴耳機聽歌邊做野
巴打搵工未
呢啲工真係愈做愈心淡
慳埋剩埋老細自己袋
加人工就得嗰幾舊
好記得啱啱annual話大獎抽最新部iphone
大家都諗住係xs/xs max
點知最後係最平嗰部xr
而家諗住捱多兩個月讀埋書就走
之前返過份
見工時賴係free 咁話有彈性上班時間同彈性午飯時間
份野係返5日, 銀行假

一入到去做就話我個部門應該要返5日半, 之前登漏左
但同部門另外條友就淨係返5日
根本就呃9我

到放銀行假啦
前一日先同我講紅日係要值班
會補返平日我放
咁就唔係銀行假啦屌

屌成間野都係呃呃氹氹咁
講d唔講d 呃9人入去做
好彩走得快
其實放平日仲好, 假日食乜柒都貴, 又多人 又辦唔到銀行/金融/政府部門事務。我有得揀都想放平日 唉~
只要肯定有得補就得
有勤工既工
腦細成日話自己無錢出糧,仍然搵自己條女做admin,但係廢到無朋友,做野又慢,理解能力又低,一次又一次用歪理來掩飾自己既錯失,不斷磨滅下屬士氣

利申:搵緊工,一搵到就立即走人,last day鬧爆條女
個個土皇帝咁款
經歷過
老細個個月袋十幾廿個就得
同事暗示想加人工就話你知公司而家咩環境啦
DLLM
一入去就有19 日大假,返5days,放銀行假
咁都伏?
1. 港人老細,中層管理層係支那人
呢d工真係將「港資嘅縮數」+「支那人嘅那西+陰險」mix得淋漓盡致。

2. 成間公司無同事會同你傾計,一日你喺公司講唔到五句野
Office揀埋啲閪位一定惡做
每一個月 都有人resign 一年有齊12粒星
benefits: salary provided
是非多到
咁唔提供文具同每次印野都要叫IT開permission 算唔算
老闆超級迷信風水,要求都好過分下,例如要某個虔誠基督教徒負責幫盤風水植物淋水,因為個同事剛剛坐響個盆栽隔離,同房其他同事知道就自動請纓幫手淋水唔使個基督徒同事做。

新年要我地年初三食開年飯,然後齊齊上公司打卡,象徵式開年,但無OT收返,因為老闆話我地無真係做野,只係去食餐飯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞