Apple Watch Series 4 香港有心電圖

503 回覆
184 Like 8 Dislike
最近我有親戚通波仔,忘了是15定20萬

佢book手術之前/之後,我借左隻Aw4比佢
完全冇叫過,show正常

反正個血氧計有料到,分到之前/之後
之前8x%, 通完99%
終於見唔到啲打係到洗正負皮
係咪有心率有問題會響?
一直想買俾阿媽但嗰陣香港冇呢個功能
長期under 50, or 靜態keep 120以上10min
s2/3/4都可以show到
S5出埋oximeter即屌
咁你都有得打飛機
應該九月啦 仲有半年
做孝子囉
呢兩日試多幾次啦,唔識睇都知唔對喎
利申9up
心電圖先睇到4個心房有無異常
Bo boo.....bo boo bo.....
真心EGC要貼好多地方chcek
22歲先俾用?
21歲未用得
update 完冇ecg app 既
啲健康數據會落晒屋企人部iphone,又會同iphone本身每日嘅健康mix埋
其他牌子太唔準,小米手環直情同假嘅無分別
restart 完homescreen 先有 仲要download 緊
何以見得
On9, 睇下新聞啦

國外科技網站 MacRumors 引述 Cardiogram 團隊與美國加州大學研究結果,從 Apple Watch 及其他穿戴式裝置蒐集到的數據分析,包括 Apple Watch 在內的穿戴式裝置,偵測使用者心跳頻率異常的平均準確度,高達 97%。

相關分析是從 Cardiogram 應用軟體自 9,750 位使用者蒐集超過 1.39 億筆心跳和計步數據中進行,Cardiogram 應用平台可以區別正常心跳與心室顫動數據的差異。
消委會測試了坊間17款智能手錶3款智能手帶,發現AppleWatch的心率偏差獲得5星評滿分,而其整體評分亦是最高

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20190115/59143888
刑事告唔到就以為唔告得民事
香港法院一年都唔知幾多呢d case

Apple 同心臟醫生都有講apple watch ecg 唔好信哂,同埋因為唔係全身貼誤差係大

Apple watch光學心跳係好準,但ecg 因為原理同技術問題仲未好準,只可以作為參考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞