Apple Watch Series 4 香港有心電圖

503 回覆
184 Like 8 Dislike
留意返隻watch唔係所有症狀都check到
係 Lead I, 個pdf都有寫

25 mm/s, 10 mm/mV, Lead I, 512Hz, iOS 12.2, watchOS 5.2, Watch4,4 — The waveform is similar to a Lead I ECG. For more information, see Instructions for Use.
咁摺mon實用好多了
其實原理同保健品差唔多,大部份都係無用的,但有一次有效就會係咁拎來宣傳佢嘅神奇作用
嗯... 咁影相用單反 聽歌用音響 打機用PS4 做野用PC 因爲手機(Apple Watch)都做唔到咁好既效果(醫療用ECG)
我係 2015 Apple Watch original,用咗三年粒電發脹,加六舊幾換咗 Series 1

至今用途都係震機鬧鐘同睇通知
同樣換唔落手
想問下點樣先入到set up ECG 畫面
我入到去Health 入面既 ECG
冇得比我SET UP野
我反而想知點可以令S1 攞irregular HR嘅sample
watch開ecg app, 跟著佢會話你係電話開health app做set up
如何發出心律不整通知
https://support.apple.com/zh-hk/HT208931
運用 Apple Watch Series 1 或更新的型號所配備的光學心率感測器,心律不整通知功能會間竭地在背景自動檢查用戶的心律,以留意有否出現任何看來是心房顫動的心律不整情況。如在最少 65 分鐘內的五次心律檢查中都偵測到心律不整情況,Apple Watch 便會透過通知,向用戶發出通知。
測左兩次都中AF
係咪睇醫生好D
你個邏輯好有問題喎
唔用直程連知道既機會都無,要直到個人覺得好唔舒服先去檢查
概率問題,點計都係用左安全過無用,依家就係買佢「萬一」準確依個機會率,況且上面有人話有9成幾準確,我當得返5成呢,都已經將危險程度大幅降低,再者以香港人既人工,幾千蚊算得係咩
係咪跟足佢指示測先
如果測多幾次都係咁 有時間求安心咪約醫生睇睇
好似樓上啲連登仔咁唔信既咪慳返啲錢同時間
其實Apple Watch都唔係專業儀器
佢只係一個保障嚟嘅啫
萬一有咩事佢都提你去醫院check
冇事false alarm咪好彩 有事嘅話都幾大幫助吓
起碼好過你有事都唔知自己有事
點解可以加幾百蚊就換到下一代
出左false-negative而我又唔舒服,而且就死,我都當冇事,咁我都幾底死
除左唔係好太放鬆到其他都跟足
玩多幾日先有D驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞