[月經]王家衛電影啲對白真係好正

295 回覆
1490 Like 42 Dislike
士可殺 不可辱
原來茄汁沙甸魚都有豆豉味
啲對白係要用成套戲黎襯
與其話對白靚不如話佢功力好到可以將咁撚中二病既對白變到有意景
未見返你之前我一d都唔後悔,而家我好撚後悔啊!!!!!!
佢話想轉下口味喎
結果黎耀輝選擇咗將自己嘅人生由頭再嚟過,而何寶榮只能在異鄉繼續ff同黎耀輝由頭再嚟過
屌你條傻鳩
係唔係都話人Mk
到底你份人係要幾撚柒毒先可以mk前mk後咁
呢句係邊套戲?
呢句係半支煙
曾志偉講個wo
其實王家衛啲戲正係正在將用鏡頭將電影嘅美感推到極致
成件事係要喺部電影入面
夾埋所有野讀出嚟先有意思
唔明啲對白單獨咁睇有咩好j

就好似食靚牛扒就係咁讚把刀有幾利
有感受但個程度未欣賞到成塊牛扒
每個人都會經過這個階段,見到一座山,就想知道山後面是什麼。我很想告訴他,可能翻過山後面,你會發現沒什麼特別。回望之下,可能會覺得這一邊更好。但我知道他不會聽,以他的性格,自己不走過又怎會甘心?
嘩!———烏蠅哥 做乜咁霉呀?
要喺度賣魚蛋

走鬼呀!
英文:
All Memories Are Traces of Tears.

無得頂
偃係屋企自然自語嗰段好好笑
每天,你都會和許多人擦肩而過,他們可能會成為你的朋友或是知己。所以我從來沒有放棄和任何人擦肩而過的機會。有時候搞得自己頭破血流,管他呢!開心就行了。
原來寂寞的時候,所有的人都是一樣。
Woody allen唔文藝啦
佢成日影射自己拍大路荷理活笑片溝愛情
如果有人比張咁既boarding pass你,你會唔會比佢上機
啱呀dllm
戲迷情人
多得呀叔幫佢剪片先唔mk 功不可沒
岩岩先睇到,嘩呢個真係柒到不得了

所以好多人淨係識講幾句對白,但連點解都唔知

呢啲撚樣咪就係中二病嘅元兇,人跟你又跟人講你又講你死唔死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞