[MOOMOO]MAMAMOO討論區[14] GOGOBEBE回歸大發!4月又係時候開演唱會啦〜〜

1001 回覆
20 Like 7 Dislike
海外唔紅呀嘛
我諗最主要係RBW marketing太廢
無計,始終大公司多d資源做宣傳
回歸期又有大牌綜藝上,叫做露下面
已經save到唔記得自己save咗邊d
我都係係咁重save
又諗起Wind flower嘅Promotion
試下唔好講wind flower個期啲promotion

個Epop logo P到成條腰帶咁
呢件外套係得星先carry到
秒變掃地呀叔系列
其實MAMAMOO係韓國係紅成點
fan base比較成熟,同埋女fans較多,如果以官方粉絲數黎計長年top3,淨係喺Apink同少時後面姐,不過路人緣就差D, 而家有黑金喺綜藝度發光發熱,相信來年人氣會再成長
Mamamoo (and classical musician Song So-hee) will perform at a charity concert 'One & One Concert' organised to comfort victims of violence and abuse on 24 May. Admission is free and all funds raised during the concert will be used for victims in South Korea & the Philippines.

http://www.newscj.com/news/articleView.html?idxno=625684

https://twitter.com/2younggirls/status/1121588251989385216?s=21

容:
其他三個:
路人緣係韓國同中國都唔差喎 人地仲話佢地係百家牆頭但係公司宣傳太度搞到海外知名度唔高但我見到4season project之後個熱度係海外又慢慢上緊黎

睇開Twitter 見到一班小眾既國外木木係咁宣傳係咁叫d知名既youtuber做媽媽木既reaction 希望大家都可以宣傳比其他朋友知有呢隊咁正既野啦

https://youtu.be/CwEW1h_XtX0
再睇番都係咁好笑 星同輝狗
宜家惠真好似save咗金容仙個普通話音同玟星個廣東話音
咁奇怪 有冇話點解
個發音得意掛 喺mmmtv都聽過惠真咁樣嗌佢兩個
之前有絲好似話maan saeng(佢地讀玟星廣東話唔係幾啱音)喺韓文係”晚生”即係發育遲緩嘅意思
容仙普通話就唔知啦

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞