淘寶集運集中討論區 (11) 1001記得開po

273 回覆
4 Like 4 Dislike
集運王可以偷雞2KG以下液體,但係食物就肯定唔得

的確唔可以運.
有冇人知如果官方集運大貨,送上門冇人咁會點?
咁岩個個訂單有事 隔左幾日有個訂單就好快
不過都會用返SF
淘寶買咗電子煙寄緊去大陸順豐集運倉 寄唔寄得到落嚟香港? 如果唔得可唔可以喺大陸個倉度寄去其他私運倉?
電子煙?你用下個腦先問啦
一直用開神州,今日見到buyup平過神州,巴打有冇評價,我係去自取點拎
唔可以....
https://www.sfbuy.com/service?type=2
禁寄物品
無煙菸草產品....禁止進口
咀嚼菸草、煙葉、人造菸草、無煙菸草、電子香菸等。
諗住買張電腦櫈 想問下邊間送上門會平d
張櫈289人仔 16kg 但官方運費184人仔 好似唔太抵
10KG 以上用 冠達快運
20KG 以內送上門係 $90-$ 105
Thanks 巴打 我今晚研究下
如果4,5件野加埋 40-50kg
係咪都係佢抵
我見有d再平d 但要100/200kg+
有冇巴打試過集運隻櫃比海關扣住?
知唔知一般幾耐先拎得返
呢個 tg group 有4px 免郵2kg discount code
https://t.me/taobaocouponsharing
今日諗住用神州運液體+電池,點知落咗單先知而家4px有條敏感貨私集,比起上嚟神州係咪貴好多

https://hk.4px.com/blog/sensitive-line-201907/
送去自提點要幾錢1kg,wtsapp客服唔理我,叫我wechat
我記得神州個網有寫
小雞集運係咪收左皮???5日都未出倉
而家邊間最平?
From Dimbuy

收到內地合作方通知︰

最近清關方面加強抽查,鑒於目前情況及為了令大家可以暢順地集運,溫馨提示大家不要寄以下貨品 (如: 音箱、黑色Tee、手套、對講機、口罩、眼罩、頭盔、兩傘等等),如有需要可以申請國內退件; 倉庫如有發現上述物品,亦會一律退回原物流公司,會員須自行聯絡賣家跟進。

除上述貨品外,一般貨件可以如常集運,國際轉運不受此影響。 希望大家明白及體諒。

#香港人共勉之亦請加油 #明就明啦

DimBuy團隊

啱啱仲幫屋企人買咗幾把縮骨遮,係咪應該退貨安全啲?
淘寶點俾錢?
alipay hk已經link左pps,但俾錢果陣淨係可以用銀行卡?
有得揀pps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞