大公司HKT(春茗編)

677 回覆
527 Like 9 Dislike
hkt間仆街公司濫收電話費用,明明每個月80幾蚊變咗收千幾蚊,CLS,門市推去hotline,打去hotline又乜柒都話唔知,嚟緊會去消委會投訴

Cc ofca啦

屌佢老母HKT, 上年2018年度無人工加,好彩升撚左,唔係就一早走撚左鳥。
屌佢老母HKT, 上年2018年度無人工加,好彩升撚左,唔係就一早走撚左鳥。

升既意思係升career step?

Mkt咩環境?

識人做call centre cs 五年冇加人工,ot當加人工,六天工作。

升既意思係升career step?

應該係啦,唔升就無得加,新入黎每年半升唔到一次好走啦
港資=狗也不屌

我記得入職果期已經瘋狂食餅非sales
所以特別多時間寫懸案,但始終各樣福利衰過出面加上偏遠機樓,一早不了

我個時返工成日睇
原來係同事
睇PDR 通常around 1個月

睇番糧單2-5月
冇額外多出既錢啵

重有股

We are pleased to advise you that Senior Management and the Board of HKT Limited (the “Company”) has determined that you are eligible to participate in the Staff Share Award Scheme, and you will be granted company shares in recognition of your performance. Details of your grant and the scheme rules are specified below. Computershare Hong Kong Trustees Limited, the Trustee to the Scheme (the “Trustee”) is instructed to acquire the shares for your benefit.

邊個bu
Mkt咩環境?

識人做call centre cs 五年冇加人工,ot當加人工,六天工作。

春銘係咪即係annual dinner?
同埋上年好似唔洗錢
但往年都係要自費
成日想知viutv班人會唔會去pccw既annual dinner

上年有

淨係知主持個兩件係viutv既

成日想知viutv班人會唔會去pccw既annual dinner

上年有

淨係知主持個兩件係viutv既

今年嘉賓都係
Lck bb1薯仔表示今年春茗講都冇人講過
要得閒踢下波平衡心理

同意平衡心理方法
楷哥 派利是一千蚊封喎

派比邊個先😏高層先有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞