[Live] 關西十日之旅超展開

139 回覆
18 Like 4 Dislike
準備緊京都2日行程比你一日行晒
巴打係未疾走?

唔算 我背好晒交通安排 時間把握得好
我行上金閣寺 冇特登搭巴士上去
二年阪三年阪我都有入舖頭買嘢
冇寫出嚟你咪以為我疾走囉

原本仲想去埋 二條城 寺田屋 本能寺
都怪自己訓晏咗

我上次去果陣12點係京都搭巴士去金閣寺,二條同清水寺,走果陣都差唔多8點
你仲要上埋嵐山同伏見

你會參拜?我唔信命理/術數 所以純粹參觀
可能節省咗唔少時間
我一個人 又唔會自拍 係會行得快啲
但行路快極有限 對行程無咩影響

而且祇園四条 一路落去清水寺
所有景點相連 去伏見都好快呀

嵐山坐巴士會節省好多轉車時間
我覺得玩京都 巴士仲方便

叫做有求簽果d都會行,清水寺下面d鋪頭行晒咁濟
同埋影左d風照相咁
我覺得巴士路程遠就真

我都有行舖頭 賣御守繪馬嘅地方 可能真係行得快

終於拎返部電腦

可以開始打文
除咗失而復得嘅電腦之外,
仲有好靚嘅櫻花杯
除咗失而復得嘅電腦之外,
仲有好靚嘅櫻花杯

MacBook同路人
巴打我想問 清水寺 金閣寺同伏見稻荷排同一日趕得到咩 ?因為我都有諗過咁排但係好似好遠
巴打我想問 清水寺 金閣寺同伏見稻荷排同一日趕得到咩 ?因為我都有諗過咁排但係好似好遠

行得切,好多人話我疾走

用地鐵巴士一日pass,

喺金閣寺前有巴士直去祇園四条 ,好過地鐵轉嚟轉去,又快 ,約20分鐘

之後就一條氣 花見小路,8阪神社 ,石塀小路,二年阪三年阪,清水寺

之後清水寺去 伏見稻荷 都好近

行得切,好多人話我疾走

用地鐵巴士一日pass,

喺金閣寺前有巴士直去祇園四条 ,好過地鐵轉嚟轉去,又快 ,約20分鐘

之後就一條氣 花見小路,8阪神社 ,石塀小路,二年阪三年阪,清水寺

之後清水寺去 伏見稻荷 都好近

仲要我食埋廣川先起程,如果早去嘅話,入埋天龍寺 、二条城都仲得呀
廣域pass唔係唔可以搭去名古屋?定你另外買單程飛
另外賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞