沈陣營第二百一十期 - 大PUT沽去,倉淘盡,千古中環人物

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
呢隻希望佢加到租,減低空置率,有望見到3.7
市場會懲罰睇錯的人
如果業績同策略ok既就唔等樓寶入佢了
其實香港都有班做文件速遞嘅都係咁, 見佢地唔係正常人但都要拎好大袋野去做
升到on9, 出左糧都買唔到, 屌
排隊入返20手博下先
其實純收息3.3左右係OK嘅,5.4厘股息,但佢派息舊年都冇增加,變咗有懷疑,唯一係睇2樣,+X哥增持咗股份同趙國雄調咗過嚟做主席
開放網絡呢家野, 贏國就一定係死都唔制架啦, 佢寧願全世界經濟封鎖佢都唔會開放
一開就亡黨亡國架啦
所以我成日話, 買騰訊係賭共產黨亡國, 早兩年前就冇乜可能, 但而家呢, 難講
長城係共產黨對世界唯一有貢獻既嘢
唔開放得 放左更加多數低端人口遺害網絡世界
【實戰理論】沈振盈:回補裂口 再試250天線

港股經過上週急速回落後,昨日出現反彈,但始終未能收復上星期五的裂口跌幅,估計市況仍在現階段反覆上落。連續兩個多月的升勢,已令市場的看法變得樂觀,但基本面並沒有改善,而且繼續惡化。有道話現時市場是資金市,主要是要看資金,不用理會基本因素。

若以短炒的角度,上述講法當然是正確,資金可以短期扭曲了基本因素的方向。但大家亦要知道,資金快來快往,純粹追蹤資金很容易中伏的,因為資金要走之時,通常都在場外做「單擋」,可能要到潮退之後才恍然發現。再者,市場一路強調資金市,但又用一些被歪曲了的基本因素來作支持,這是「倒果為因」的做法。久而久之,癲倒了黑白,投資者便深信了一些指鹿為馬的因果關係。到了資金「暗渡陳倉」,退走之後,到時一切才見真章。

回説大市,主要是靠騰訊(700)及港交所(388)頂上,預期恆指回補上星期五裂口後,仍要再回試250天平均線水平。
呢篇鱔稿嚟嘅,冇阻力位、支持位、number、操作方式,完全係呃稿費
沈門會計佬嘅reits同我相同,但數量大好多,以佢收入同投資得法,玩吓手十年內退休,可能都係40歲左右
真, 個網絡長城一直都係保護緊全世界, 唔係保護緊共黨
師父愛股1727又升,一路破頂
佢一股不留,冇貨,有貨佢日日吹奏等人接,佢閃
師傅早晨\|/
佢尋日吹奏2342同埋6869,今日個市大升,呢兩隻野就倒跌
係唔係要打大佬
樓寶跌跌跌
今日午間教路會唔會叫人開淡倉
避一避,然後話有貨襯高減持
大陸所有cloud computing 都係抄美帝
Openstack, kubernetes

open source linux
睇唔熟書, 高位咁樣畫個島底出黎有冇意思
好多股票出條長上影線,睇嚟好多獲利回吐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞