香港外流球員討論區(16)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
葡甲節奏快且重個人能力 茹子楠:體力及心態有進步

外流葡甲球隊科瓦彼達迪的茹子楠,這日亦進行返港後首課操練,談及外闖經驗,這位小將指初時很難適應,「那裏天氣冷,食物偏咸,比賽節奏亦比香港快,球隊着重個人能力,每位球員都能盤扭,自己並不習慣。」可是茹子楠卻認為自己於體力及心態上都變得更強,「在新的地方,跟新隊友爭正選位,感覺到要更加堅決,更加不可以放途,幸好有家人及東方龍獅的支持,部份隊友亦是華人,大家可以溝通,總算慢慢適應下來。」

希望可入圍決選名單的茹子楠,期待可帶領港隊於賽事中擊敗3支小組對手,他稱自己於港隊的操練時間以外,會跟隨東方加操。至於來季是否會繼續效力葡甲,他指仍未有決定,「球隊U23於5月初便會完季,若可提升至一隊作賽,或可踢至6月初才返港,但下季去向要視乎球隊教練,以至自己的決擇,現時未有定案。」
簽4年半做乜鬼
以為支那球員 簽耐啲賣上去
// 「之後就會一直留至U23聯賽完季,如果能爭取升上一隊練習就會在6月才回港,下季會否續效就要視乎當地教練及東方的決定。」//

借過去嘅?
他透露,陣中有3、4名華人球員,當中有來自廣州可說廣東話,亦有隊友教他葡語,故溝通方面不成問題。
Cova自己公佈簽佢4年半
可能東方要硬食cova d冗員等價交換魚子過去
for the good of hk
恒大個browning認真麻麻
我揾唔到Cova嘅公布,但transfer market就真係寫佢嘅contract until 30/06/2022
official weibo公佈
踢唔掂先要過支超姐,話哂愛華頓青訓
夠大份
體格點都好過大陸仔

如果當到土炮算唔錯

但亞冠係當外援
未入到籍掛,又唔知洗唔洗要過5年冷河
唔知佢打右閘會點,佢以前好似打開,今日打中堅啲頭磓唔係好穩
咁本身含大都係得返2個外援,而家咪即係傑志攞lum黎當亞援出去踢
睇fox何輝話佢入完籍
亞冠就可以轉做中國籍
但其實
“A Participating Player cannot change his nationality of registration for the duration of the Competition.”

所以當佢外援就得
如果入到8強轉唔轉得
話說有冇隊想簽Connor pain,仲淨少於半年約,可以傾
我諗轉reg第個外援就得
佢寫for the duration of the competition就應該係成個tournament都唔轉得國籍

利申9估
搵傑志 不過呢件已無資格代表香港隊
AFC既野應該比錢就搞掂
華夏幸福仲係廣州,未飛去上海
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞