香港外流球員討論區(16)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
係唔係佢以為彼帥會走
先肯續約
點知續完約, 彼帥又留
點都係2年,今年第二年約,不過幾歹都唔走,份約咁肥
本身佢份約得返今年,我覺得如果佢年尾退休,應該踢多啲至係
2019-03-16 - HKT23:00 - 葡甲 - 馬夫拉 vs 維塞烏
(霍斌仁不入名單)
Fuli sign Pato play kong chiu la
呢件仲未發完夢
中超份糧,好難放棄
其實Brian fok呢...是咪可以wfc
佢入過幾次18人名單
法老今輪唔洗打預備組
香港U22 廿三人決選名單 外流兵全入選

被編入G組的香港U22,同組對手包括蒙古、新加坡及北韓,而小組首名將進身決賽周,另外視乎決賽周東道主泰國在外圍賽的排名,在11個小組之中,其中將有4或5支次名球隊可憑最佳次名出線。

徐宏傑(梅州客家)
茹子楠(科瓦彼達迪)
杜國榆(胡米利亞)
顏卓彬憑咩入選
U16年代主力,大哂
梅州客家開季取得兩連勝,徐宏傑亦為球隊上陣一場半的時間,他謂經過一季適應後於內地比賽已慢慢習慣,不過球隊內部競爭亦相當大:「我已經習慣了中甲的比賽節奏,但球隊的競爭頗大。除了要看對手及教練採取甚麼踢法外,自己亦要好好保持狀態,否則很容易會被取代。」今次U22港足大軍中共有3名外流球員,作為其中之一的「傑仔」亦希望球隊能藉此取得好成績:「我們在應付外隊及作客都有一定經驗,加上每日都有強度高的練習,相信大家實力都有所提升來帶領球隊。」他又透露自己應會以中堅姿態上陣。
只能踢左右閘同防中
中堅唔到佢份

但佢自己好似想踢中堅多D
一定唔夠,佢以為自己係簡拿華路
佢係簡拿華路(保羅
佢同李志豪邊個高d
香港U22決選名單外流兵只有呢3個

杜國榆述外流綜合報導:

港隊中場杜國榆1月初往西乙B球隊胡米利亞落班,至今已2個月,上周他曾進入西乙B聯賽對馬拉加B隊的18人名單,惟最後未有上陣,他透露自己大部份時間會跟球會一隊訓練,「比賽時,入到18人名單就跟一隊,否則就跟預備組踢,預備組是在第四級聯賽。」

杜國榆已取得工作簽證,早前對馬拉加B隊的比賽亦有晉身18人名單,他指出,在西班牙及美國受訓,感受完全不同,「西班牙與之前在美國是兩個世界,西班牙節奏快得多,而且每個球員的基本功都很好、也很專業,每個人都想做到最好,會推動自己做得更好。以前練波,有九成時間會十分集中,但在西班牙,任何時間都要很集中。」

Remi又說,去到西班牙才發現自己的一些缺點,尤其飲食方面要改善,「球會希望我們吃得較健康,因為中國菜比較多油,有些中國球員有私人廚師,也會造菜給我吃,主要是西班牙菜如沙律、意粉和海鮮。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞