It依家好高人工

385 回覆
68 Like 288 Dislike
真係毒既見邊行都死啦ching
Civil EE mech bs屌打it啦
專業人士
考完牌4 5萬起跳
升升下可能上到10萬
之後大灣區咁多發展潛力
睇怕只會越黎越好景...
佢做IT邊範?
問你source又比唔到
真係覺得你老母生你出黎都哂米飯
連登最多人唱衰就係工程
大家明啦
點比?學生part time來來去去得果幾個人,到時比mandy炒柒我點算?
笑咗
student admin? under咩dept架
CS dept 睇住班undergrad啲admin 嘢果個係邊個啊
講唔出就過主啦
除非CS dept講大話啦 上年fg 嘅average係19.xk啊
如果你係果個dept做你個aims係睇到果個dept入面既stat架on9仔,做過city工未
對面同事先係女
最差嘅Operator 都30k up啦
唔只兩三皮啦
唔好話php, .net
寫vb,cobal個d恐龍應該都高人工
呃飯食個d被逼離開comfort zone咪會死
正常有料, 咩年紀轉工都大把市場
fg無50k學咩人做連登仔
屌你 個堆survey 全部都鳩填架啦 乜有傻鳩信
咁我認我on9
我做咗四年CS dept嘅parttime都睇唔到啲stat
應該係我個post無你咁勁lo

但係根據你對上屆fg嘅average 描述 (一半人唔係IT,而IT嗰度average 得15k)
同dept放嘅數據 (fg average 19.9k)
除非跳出去個班個個都高人工過做返IT個班
如果唔係點樣會有average19.9k
兩個描述係有矛盾喎
一係你睇錯數字
一係dept欺騙學生

你睇錯 其實問題就不大
但係dept 隱瞞/取巧 咁呢個係一個好嚴重嘅問題
咪撚9up啦做撚左4年
shitty cs yr3要強制比人掉出去placement
咪撚扮shitty仔啦
我placement果年都照舊做student RA喎
有咩問題?
無Cert做緊Lead呃緊飯食
岩呀,香港番IT無可能淨dup code
無domain knowledge等收皮
我公司都係行solution base

利申: 做左五年野,四皮人工,番九放六,五日,OT做deployment就補假,依加都係manage下offshore team,開下會傾下野,急先自己落手做code
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞