It依家好高人工

385 回覆
68 Like 288 Dislike
香港長期以來無重視過coding 呢d核心技術,呢幾年比中國超越幾年技術,而家先有危機意識,開識高價請有能之士......
有料既30k都值得,但香港IT畢業參差不齊,質素好無保證。
都話big4 測量 銀行4 5年經都有5萬
近幾年先似番人
你試下幾年前入it?
其實根本就你地低質姐
你英文ok,夠勁考到ao/做到醫生/入到3寶
人工一定過3皮
輕鬆d aco就得
保證3皮
ibank有,我畢業果個年代有師兄入JP Morgan $38k. 不過佢事先已經係JP做左summer intern, 再做埋part time, 再fight低幾個同屆intern咁lor....
Grad programme 人工之後點跳法???
support狗
用個WordPress整個範本網都收到人錢啦
但問心個句呢啲技術可以昆到人地幾多年
點解請fg 係ap title?
公司最低title黎
80-90都唔出奇, 相對冇咁多姐
你爬下呢個POST啦
嘩,咁好景仲唔狗衝做it

個個唔出聲剩係識偷偷留下負皮
yes, 利申我做緊但唔係through grad programme
宜家BO IT grad programme start from 40k

平均入到來既fresh grad 都幾勁下
個個都係人哋個朋友搵幾多幾多錢

ibank it 4萬起跳好合理
但fg入倒我既經驗一年都有三四個既

得閒改下interview coding test
睇住班人心諗亂咁寫Code
望下個CV我都開始覺得香港IT人其實個個都吹得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞