投考2019 入境事務主任

1001 回覆
75 Like 32 Dislike
入境事務主任

一般紀律人員(主任級)薪級表第5點(註1)(每月港幣34,825元)至一般紀律人員(主任級)薪級表第21點(註2)(每月港幣70,970元)

(1) 入境事務主任的入職薪酬分別為一般紀律人員(主任級)薪級表第5點(每月港幣34,825元)、第6點(每月港幣37,095元)及第7點(每月港幣39,310元),按入職資歷而定。

(2) 頂薪點的資料只供參考,該項資料日後或會有所更改。

入境事務主任主要執行與入境、人事登記、生死及婚姻登記等香港法例有關的職務,包括一般行政及督導工作,當中包括但不限於偵查偽造證件。(註:須受紀律約束、接受全日制入職訓練、穿著制服、輪班當值,並或須在香港特別行政區以外的地方工作。)

Deadline:
07/03/2019 23:59:00

快點報啊喂
冷靜D照下鏡,睇下自己個樣, 同埋睇下你本銀行存摺有幾多錢先啦 世界好公平 如果人人都心想事成 會天下大亂 世上總要有你D咁既廢人
推一推
asso 仔沖去報
入境絕對夠時間凖備
想問下渣住top up degree 去報算唔算reach 到佢地個條件
求加study group
http://t.me/hkoffer
報左 係咪起碼都4月中左右先FT?
無問題 但你要了解對手 大把三大 外國番來既 又有master education u考到都少 當然一年總有一至兩個中六 ive or asso or top up 考到 但得係咪醒到一個點 大sir會揀你?

非擾敵 唔想浪費你時間
留名
留名
其實政府工真係唔係睇邊間大學畢業,只不過平均三大畢業生既語文水平比較高,面試表現比較好,meet到requirement 就報啦,反正又唔會少忽肉
同其他officer一樣 都係中英能傾1part 中英作文1part 次次報名人數都過萬 有機會一日考曬

分兩個batch
19年fg留名
夠guts既去馬 但我識得而又考到既 一係現識ia rank 一係其他紀律部門轉過來 有d立過功 有特別雞繩
哩民思維
大把唔係三大 hd topup grad 公大樹大恆大都唔少
其實中英文能力點樣可以係幾個月入面有顯著提升?
同能力無關

最重要識操 識玩法 作文考埋時間管理 分析

oral吹得有自信 唔識扮識 順𣈱就ok

有朋友高考d dse4都直入
同能力無關
犀利...
報啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞