一人講一個free rider特徵

185 回覆
537 Like 15 Dislike
見過有精神緊張撚離internal dead 仲有幾日已經開始背後唱人freeride
根本龍門任你搬
運動員入u嗰班
真係唔明咁鍾意針住一星期做乜 原意係想講離deadline時間極充裕嘅情況 個個吹到fyp咁搵位屈freeride
大把tut present係短到一日做完 係唔係都要一個月前做呢
就算用7日嚟計 一般pj早就傾好分工方向 pt就知道自己分到邊part嗰陣已經有眉目 爭未搵reference support
試諗下大把人寫三千字essay都係兩日內做完, 上面講依啲野兩日內搞掂有幾閒, 仲有5日做consult, 執layout, 夾present 添
咁我點知你係咪一個禮拜前嗰日就即刻開波?
點知你有幾垃圾?

呢啲全部都係經驗之談
條友係deadline前兩日就起到貨
但頂你個肺
成篇文都垃圾嚟
最後又係要我哋重打
屌你估係人都咁得閒㗎?
叫你早啲做就唔會chur嘅
臨尾先要人執你啲屎就真係chur啦
個陣未興WhatsApp
我都唔蠢阿,有用Facebook inbox問,有哂紀錄
「對唔住呀,你可唔可以幫我做埋佢」

「吓,咁即係點?我唔識做啵」

「死啦 !我唔記得今日要返part time 黎唔到開會」

Deadline前個晚
send whatsapp黎問人

「做成點洗唔洗幫手。」

我屌你老母呀仆街 聽朝要講啦 你先問

Freer rider死全家
成日做gym個堆 持住自己大隻就咩都唔做 叫佢做野佢就話要做gym
染頭、肥、鬈毛、著拖鞋、手機吊舊嘢,是旦一樣,全部特徵有齊者,命中率百分百
叫Louis既
學你話齋定internal deadline 逼deadline fighter早啲做又得
問吓人做到邊又得 正常一見你問都知訂開工先 費事俾人屈freeride
誇張啲見過有人問定gpmate gpa添
根本大把方法拆得掂 易攪過俾人背後抹黑好多
幾千字essay 不嬲交前個1晚or早1日先

gp prj兩三日都做完啦
我幫手執格式
任何非龍華hall撚
dramso
free rider
gpa爆4
因為個fd勁
一個carry 4個
但唔識講野
我地幫佢修飾+present講多d
唔同科都會幫我地改野
又會tip晒題
所以大學無咩讀過書日日打機扑野噤滯
分別係一個你一早知,一個你最尾先知
其他U上過莊 quit u再轉過黎讀既人
有冇人試過咁?gp proj兩個禮拜後交,gp度講兩日後約出嚟傾,有條友唔應機之後第二日話佢自己做好咗一part(最簡單嗰part),其他你哋自己做,仲要sd出嚟佢嗰part有問題要再執過少少嘢
同個學霸fd 幾年幾乎科科都同組做project
但係係我free ride佢(有做野, 但係佢做大部份) ,佢都揀同我一組
之後問返佢, 佢話佢唔鍾意d人比咁多意見, 最好乜都唔好, 問跟佢做, 做少少都唔緊要, 最緊要唔好咁多意見
同佢一齊既科全部靚grade
呢啲真係好撚仆街 雙面人
好成熟大個仔
要pt賺錢
無時間陪你班學生哥做功課
死仆街含撚死啦
呢啲死臭閪好賤格㗎
Dram soc都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞