一人講一個free rider特徵

185 回覆
537 Like 15 Dislike
係阿,而個位加害者之前仲做緊100毛主播
點解呢d人會上到位
全班都有三幾個仔既,但但班d仔真係同d女無分別,見過佢地自己人會講自己人懷話。。但d仔會擦條女既鞋
Agger
Nike free 定 Mizuno rider
一個著重鞋底flexible
另一個cushion 更好

臭鳩臭閪先玩danso
支那蝗蟲
會喺學校見到佢 但係會走鳩哂d堂 話唔得閒上
叫人做,但自己唔做
會去kfc食雞

利申:以前約過傾野話唔得閒
點知傾野果陣嚮kfc撞到佢同條女食飯
永不應機
有眼耳口鼻
頭兩次meeting見唔對路就自己寫個會議紀錄 ,cap圖咩都好證明你有嘗試過溝通

覺得唔對路就最後自己死一份出嚟,再三強調係被隔離,無奈之下自己做一份,如果有presentation就向tutor要求自己做,當住全班面做個反手抽擊!
連你自己都唔知自己做過咩,即使被free ride都係叫freeride ,保護自己要緊。
first impression 會幾好
睇落好似好認真咁
本身想覆#68
有一種最勁既free rider 係明明話佢負責做某part
結果最後又話自己唔得閒,無出現,無做到

但係consultation 果陣可以同埋其他人一齊將D責任推晒落你度
喺d lecturer/tutor面前好多意見,扮到好投入
而且到最後交貨時,可能同班group mate扮到熟,無人覺得佢freeride
NDS反而幾勤力 又肯做嘢 不過有部分好唯我獨尊
我就係呢啲人
但係次次啲project都係我做7成
上足堂嗰d groupmate反而好似唔使趕deadline咁
打籃波
扮熟
很個up字
無行動
第一句就問呢度無freeride㗎可
最撚戇鳩一定係當發現比人freeride又要嘔成份ppt出黎 到present嗰陣條友偷鳩你幾頁slide黎講當係自己做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞