白石角雲匯 SHK偷雞平賣11500/呎起跳 說好的萬8蚊呎呢?

136 回覆
33 Like 5 Dislike
講真萬8蚊呎我不如買PARK YOHO好過
最少真係低密度

而家萬2蚊 先叫正常價
會知道嘅,佢哋呢d白手套唔多唔少知道中共底線係咩
上車
如果真係知就更加唔應該而家賣

除非佢地都唔睇好
咁又唔駛買park yoho...

parkyoho都係$15000左右姐
之前2手賣過10k樓下3房
如果有錢真係幾好住
大佬果到加埋萬幾伙
唔知要起幾多層停車場先夠
少少離題, 其實成個區由低密度慢慢改成樓貼樓,車位唔夠己係肯定既事實, 靠幾條巴士線同小巴去應付肯定係吃力, 但呢度又有大大條東鐵痴住, 其實買家賭日後加站既可能性大唔大.
根本政府就係透過控制車位數量,扼殺緊私家車. 仲有就係車位多, d 地產商點炒起d 價? 講到尾錢作怪
如果加站首先要考慮到底條東鐵頂唔頂到,返工放工時間條東鐵已經爆到陷家剷

其次就係,加站/起鐵 一係港鐵帶頭,一係政府帶頭
無公營房屋既地區,政府係無乜誘因去加站,因為會比人屌利益輸送。
要港鐵帶頭,首先果到要有港鐵合營既地產項目=有錢賺

白石角,既無公營房屋,亦無港鐵盤(如康城上蓋全部盤港鐵都有份分)
想加站?難。

尋日收到地產佬通知,但今次其實係招暗標,價高者得願者上吊
12500比低層我覺得都比多左
仲要加價搶 邊個咁傻鳩你估市區
佢係當正自己大埔豪宅咁賣
樓市黎緊又升架啦
大埔豪宅好多得幾層,或獨立屋,或靠山而建背山面海
戶戶有車位,家家有海景

原本天賦海灣都可以叫自己半豪宅
而家隔離塊地突然劃到九唔搭八,八國聯軍咁撚樣
即刻比人拖低埋
白石角果邊直係好撚壯觀,密度同九龍城寨有得揮
向內園景果D隨時全方位無陽光
都仲未講

乜有豪宅得300呎?
12500比低層我覺得都比多左
仲要加價搶 邊個咁傻鳩你估市區
佢係當正自己大埔豪宅咁賣
大埔豪宅好多得幾層,或獨立屋,或靠山而建背山面海
戶戶有車位,家家有海景

原本天賦海灣都可以叫自己半豪宅
而家隔離塊地突然劃到九唔搭八,八國聯軍咁撚樣
即刻比人拖低埋
白石角果邊直係好撚壯觀,密度同九龍城寨有得揮
向內園景果D隨時全方位無陽光

邊到對住個海請問 人地屋苑?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞