白石角雲匯 SHK偷雞平賣11500/呎起跳 說好的萬8蚊呎呢?

136 回覆
33 Like 5 Dislike
姐係真啦
上次grand yoho 出同一招講到個價好低點知最後咪又唔係呢個價

根本做個勢黎引你入標之麻
到引左你入黎個aa就會同你講呢個價好多人爭你唔出高d你無可能贏
仲有新聞既成交價全部都係未計回贈 又呃到人話破頂
回贈係私底下,完全唔公開,每個買家的回贈金額都唔同, 唔怪得報紙佬
實用357尺點會係開放式呀! 假嘅
招標價黎 新地用黎破政府舊年個推售數目限制
佢可以話無人中標既

咁起步點都講明$11500, 咁入標既俾到盡最多咪加$500-$1000, 億京個海日灣玩招標, 咪又係每個單位都有個招標意向價, 結果成交出黎咪就係果d價, 你唔好ff 個成交價會搶高幾千蚊先得架

你唔好當呢個意向價係出面普通的物業拍賣, 個底價唔會比人搶高過百萬架
果度究竟好唔好
喺大學站坐的士入去行下啦
逸瓏灣8 呎價都係$12088起, 雲匯依家開$11500, 其實都真係跟市況調整, 但硬係有人接受唔到
低價無景果d海日灣都係$12000
低層
咁所以你覺得$11500只係得一兩間, 4樓以上就$14000-$15000咁?

好似中冶個深井盤, 得一間低過400萬做噱頭only?
白石角邊個盤比較買得過?
行唔行到過去(?)
同埋人地億京少賣住宅姐, 唔好老屈人地第一次賣住宅先得架

退一步黎講,就算真係第一次賣, 都唔駛覺得人地係唔知市場價亂咁開
===
億京對上一次在本港開售的住宅,追遡至2006年發售的西環博士臺、及2008年開售的長沙灣尚南天
試市場反應就係真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞