開心速遞(210)扮gay溝3E | 踢走賓穎主題曲

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
妹豬
屎根芭蕾雙人舞有冇機
街坊福利會比賽
屎根跳天鵝湖
妹豬原來咁叻豬
快啲整集妹豬教根根跳舞
原來係老師,唔怪得知說話咁斯文啦
雖然食屎陳師奶原本有老公,與樹根也只是普通鄰里關係,自從帶孫仔去心如(蘇韻姿飾演)度補習,她就不時於熊家出現。有時甚至與樹恨有不少對手戲,觀眾都認定他們是有路!

食屎陳師奶在劇中擔戲不重,但每次出現都令劇情上起了催化作用。話就話她的演技、表情、講對白聲調都很平平無奇,甚至可以用生硬來形容,然而她不自然、慢條斯理地講對白,反而跟熊家成員的急驚風,形成強烈對比,激活了熊家整條的主線,引發各人的獨特性格,令觀眾看得過癮,好喜歡她出場。

其實飾演食屎陳師奶的演員真名叫孫慧蓮,Helen Suen Wai-Lin,她退休前是一位小學老師兼任芭蕾舞導師,落手落腳參與編排舞蹈,更為學生設計舞衣,親手用針線裁剪縫製,深受學生的歡迎。

食屎陳師奶

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2275963/「食屎陳師奶」撼贏熊家%20做足13年茄哩啡捐錢起醫院

我都覺妹豬講對白好得意
生硬得嚟但又好帶喜感
原本陳師奶應該都係plan佢出一集,佢嘅生硬意外帶出佢嬌嗲同含羞答答嘅性格,令到佢成個角色好玩好多
記者都有曼德拉效應搞錯妹豬係食屎嗰個
可能00同安仔就係咁分開咗。所以之後安仔同TT就多咗對手戲。
安仔有時真係幾小學雞
呷凌凌醋都有
班DSE考生好似收到準考證喇,
唔知孝仔係咪真係會考呢,
記得唔好影相擺上網

不過唔知係演繹問題定係咩,
早兩集見佢話想考DSE嗰個樣似真心想有好前途多過想追番3e
費事有hard feeling
我自己今次都比左自己負評
唔知今晚秘密網會唔會講icy
妹豬最傷心係根叔都話佢食過屎
要安凌分開嘅難度應該仲高過蓮輝喺埋一齊
發生咩事Candy+LL? 返去中學時代?Mock DSE?

面油個款都真係有啲中學生feel
btw書蟲上星期先同蕙蕙一齊,
早兩日就換畫食鬼妹
Amy 同學成日都上安仔間房幫手鎖門做功課架啦
我估安仔會發現到對3000蚊波鞋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞