開心速遞(210)扮gay溝3E | 踢走賓穎主題曲

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
其實心如叫阿孝唔好再黎補習呢吓我覺得都幾hurt 吓,唔明點解佢個解決辦法係咁,王國鐘意佢佢只覺得得意同埋想直接拒絕,但阿孝直接拒絕佢反而叫人唔好黎,呢個位有啲寫到心如係唔係鐘意王國嘅情況下已經偏左心咁,不過可能只係我個人感覺啦
就算一齊根叔都唔鐘意,之後又虐待阿孝,我唔想再睇阿孝比人虐待
好大機會孝國跑出架bor
嗰下真係會覺得心如偏心
但有可能只係佢本身就唔識處理人際關係
同埋編劇唔寫到趕走佢咁絕 阿孝唔會去盡做George嘅partner
照睇依家咁發展落去孝國多咗接觸遲早會講到大家當初點解鐘意3e,到時佐治就會發覺自己幾咁膚淺,之後佢就會一係退出一係就會發掘多啲3e內在美,反而最大問題係3e對愛情完全冇feel
龔燁個角色咁成功,轉折點係做返家明果集,講出原來佢用咁多心計上位係因為老豆過去比人呃而搞到依家痴痴呆呆,所以先會變成咁,令所有人包括埋Mary都對佢由恨變同情la 加上張景淳又完美咁演活到一個入型入格ge圓滑世界仔,自然多人受落。
演技真係好重要
仲要咁啱有好劇本
今集真係超正
豬ling 有幫人補英文咩?見到張poster有佢
朱00英文,心如中文
我諗襯返佢之前讀law
諗返工業第一次出場好多人唔鍾意佢
龔燁出場編劇應該就計劃緊龔水線
不過一登場真係成日個大奸角咁款 賤精來了仲有龜苓膏嗰集最後個笑容都十分之奸
最難得ge係轉折位都好好睇,不能說的秘密果集就完美咁由博水過渡到龔水,家明果兩集就完美咁交待返龔燁ge身世同兩人ge相知相交,亦都解釋到龔燁點解會愛上水水
教英文親返佢。之前話佢教中文有啲怪
我覺得今次孝國線可以帶起好多子孝or王國劇情,可以玩好多cls劇情,
當帶起0安又可以一集,(例如心如介紹佢地去d咩同志集會/反“其”視遊行,孝國搵理由捉埋安0去之類)
大龍生個邊又可以一集(大陳話佢保鏢hehe),什至有機會連到接龍集團x補習社,反正補習社係新威龍廣場入邊,
道德夫婦又可以幾集,
男人品壞 女人唔愛
諗諗下開心速遞都打破唔少stereotype
安凌孝國hehe熱度勁過一般bg感情線,但hehe得嚟又唔係醜化gay形象(仲寫得好好睇)
大小姐大家姐比男方強勢,唔係永遠都係男方lead住女方行
終於係tvb睇到與時並進嘅嘢,希望編劇繼續勇敢寫多啲cls hehe劇情
呢個post 最多正評安凌O 咀164
孝仔咀佐治 103 都真係幾多

其實唔只 仲好現實講啲複雜關係
威仔咁多老婆唔講 仲要有好多女友
Jenny 比綠帽Max John有女友有SP
求 gif
之後安仔就係學校唔小心爆咗出嚟
果幾集都係講佢機關算盡咁上位,龜苓膏果集雖然都係用奸計,但某程度上佢又真係幫欣欣搵到份岩佢ge工+撮合佢同Ivan, 最後都算係雙贏。
三姨咁做應該係因為王國係佢合伙人,佢唔想王國因爲感情問題影響到補習社,所以先叫阿孝唔好嚟,佢會幫佢搵過間補習社補習
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞