開心速遞(210)扮gay溝3E | 踢走賓穎主題曲

1001 回覆
33 Like 4 Dislike
唔知徐樂思果時日日收刀片點諗
但佢近來寫果啲都好咗好多
依家唔止演員會俾人定型,
連編劇都會,
唔知係好事定壞事呢
之前好少講起佢
自從赤口後佢就印象深刻

唔知佢見到我地咁講佢有咩諗法
俾著係我會好開心
唔知徐樂思果時日日收刀片點諗
但佢近來寫果啲都好咗好多

嗰時係mandy黑化時期?

都唔係近來好咗嘅,
佢不嬲都唔差㗎,
仲有好多經典集數
好期待,希望下次係凌凌呻安仔醋啦
多謝你地同埋整個劇組所有工作人員帶比我地好開心又CLS嘅開心速遞
多謝劇組令好多人重拾返每晚追電視劇嘅樂趣
而家CCTVB淨係得開心速遞係睇得過,見到其他蝗劇就真係唔開胃
今日先星期四,重有6日先有得睇安0耍花槍
好期待,唔知邊個做氹仔
Tvb而家好唔尊重本地劇
見到個mytv版面就知,收視冠軍開心速遞擺第四,個後欄傳煲劇攻略都擺第一行
六套劇得一套係自家製,好唔好意思話自己係電視台
同大陸台冇分別,連深夜都播埋蝗劇,睇完開心速遞就熄機算
之前有巴絲話係咪熊家澳門旅遊雜誌個粗眉waiter
原來係佢
大台一向唔重視處境劇
處境劇小本製作,好多演員靠處境劇彈起之後出去830 930又投閒置散,頒獎禮都係陪跑
開心速遞可以彈起真係靠編劇靠製作靠演員,編劇夠創新又聽民意,製作認真成日都有高質長鏡頭,演員又好戲
要繼續推收視推到大台肯重視開心速遞為止
不過諗落,可能都係大台唔重視愛回家,呢班幕後同演員先有大啲空間發揮
以往大台推到轟轟烈烈嘅溏心風暴、宮心計、創世記嗰啲都係柒字收場
我覺得小本製作先係tvb嘅人間淨土
一到大製作肯定連創作空間都限制埋
有鉅記就可以長有開心速遞,我仲等緊全集都講杏仁脆脆嫁
㗎/架
雖然食屎陳師奶原本有老公,與樹根也只是普通鄰里關係,自從帶孫仔去心如(蘇韻姿飾演)度補習,她就不時於熊家出現。有時甚至與樹恨有不少對手戲,觀眾都認定他們是有路!

食屎陳師奶在劇中擔戲不重,但每次出現都令劇情上起了催化作用。話就話她的演技、表情、講對白聲調都很平平無奇,甚至可以用生硬來形容,然而她不自然、慢條斯理地講對白,反而跟熊家成員的急驚風,形成強烈對比,激活了熊家整條的主線,引發各人的獨特性格,令觀眾看得過癮,好喜歡她出場。

其實飾演食屎陳師奶的演員真名叫孫慧蓮,Helen Suen Wai-Lin,她退休前是一位小學老師兼任芭蕾舞導師,落手落腳參與編排舞蹈,更為學生設計舞衣,親手用針線裁剪縫製,深受學生的歡迎。

食屎陳師奶

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2275963/「食屎陳師奶」撼贏熊家%20做足13年茄哩啡捐錢起醫院
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞