其實我唔明喎, 點解鬧民主派就等如對建制衰嘢視而不見?

145 回覆
98 Like 18 Dislike
反關SIR反到倒塔倒衰左都關佢事, 想糾正番已屈係關SIR打手
咁都唔出得聲?
咁用 cmhk 呢?
咁好難避免嘅,條裂痕傷疤都係到

我有時都覺得自己講到口臭,但好多政治運動你泛民鼓勵我哋出嚟,但又篤灰指責呢啲好難令人遺忘

唯有做少啲呢類打自己人行為,同埋show到自己真係有願意去大和解

但我都覺得好難,本土派只係一群鬆散嘅有相近政治認同嘅群眾,冇可能每個人都說服到,相反都一樣。

所以我咁睇,其實呢個真係死局嚟,除非去到生死存亡嘅時候,或者有能力者可以團結到兩方啦。
咁泛民選輸關關SIR咩事?
邊個覺得關你咪去屌佢囉
我係屌關sir 用 cmhk
你唔好再spin喇
躝啦
大家都小器
又唔肯妥協
懶係高地
根本好簡單, 泛民肯斬左班倒米既就搞掂
次撚次想合作時, 實有班倒米晨星出黎搞破壞
本身應緊#16個POST
唔知邊個SPIN先呢?
冇咩可能做到㗎啦
睇下新一代泛民會唔會同本土派可以有返少少嘢協調啦

不過我都係傾向各有各做算啦
邊斬到呀
長毛社民連嚴格黎講都唔算泛民架
不過是但啦
咁好笑既, 呢頭話咪撚SPIN
果頭就有人反關SIR之餘SPIN到上天花板

自己就識指控本土/獨派點樣恩將仇報對泛民
當真係認真計數時, 就話"唔關我事"
咁好笑既
嘩, 你咁講野

因住泛民新東選輸時, 捉戰犯捉埋你
關我撚事
呢個定義佢地講既
冇嘢好協調, 兩邊宗旨根本唔同, 點協?
一向都係咁. 但問題係要practical的話, 就要兩邊都係咁客觀. 十年前係得, 依家就難好多

係咪咁
吓?!
三十幾年一事無成
我仲有幾多個三十年俾班廢物浪費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞