其實我唔明喎, 點解鬧民主派就等如對建制衰嘢視而不見?

145 回覆
98 Like 18 Dislike
即係鬧民主派之前一定要鬧咗建制派先? 民主派柒咗走去批評就等如係五毛?
同樣道理, 本土派柒咗去批評, 又點解變咗民主派打手? 係咪鬧本土派前一定要鬧咗民主派先?

鬧本土派前要鬧民主派先, 鬧民主派前又要鬧建制派先, 咁每個討論香港政治嘅post都一定夠晒長啦!
唔鬧建制派鬧民主派即係收咗共產黨錢
私怨大過天
撐自己果派大過天至啱.
泛民駁你唔到 咪話「咁你而家係咪撐建制先?」
關你撚事咩
識唔撚識咩叫聯合次要敵人,對付主要敵人?
冇架 香港人係咁架
因為佢地圍緊爐, 唔抵得你吹熄個火, 要你吹熄埋人地個火
好簡單,你想打倒敵人先,定係想打倒敵人的敵人先。
民主派幾時做咗建制派敵人?平行時空?
呢句話用喺香港政壇唔WORK架,
有幾多政棍純粹為咗份糧,邊個搶佢票源先係佢嘅敵人。
咁唔通對付咗民主派先就work咩
呢啲嘢係相向,花生台班仆街到而家咪追住本土派嚟咬咩?
同埋咩叫對付先?是其是,非其非又叫對付呀?
咩人都可以叫自己做民主派架啦!但做嘅嘢一啲都唔民主,佢話自己係就要信呀?
樹大有枯枝,總之依家就唔係搞內訌嘅時候
係呀!咁你同嗰班攬住「民主派」個朵,但專搞內訌嘅仆街講先啦
樹大有枯枝,咁嗰啲唔係枯枝嘅,有幾多走出嚟屌鳩班枯枝搞內訌呀?
其他泛民我唔討論住,但白鴿一定當其他搶佢票源嘅人係敵人。
所以句嘢先叫聯合次要敵人,明唔明敵人嘅意思係點解
瞓醒未?對啲政棍嚟講,主要敵人咪係搶佢票源嘅人囉,
知唔知林卓廷對北動出爾反爾啲衰嘢?白鴿有當過你係自己人咩?
依家就樹大有枯枝 隻眼開隻眼閉,一補選就個個狼相出哂黎去搵人咬,仲咬埋唔關事既杜汶澤
要學樓主咁
先喺一樓鬧完民主派
然後二樓先講本土派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞