其實我唔明喎, 點解鬧民主派就等如對建制衰嘢視而不見?

145 回覆
98 Like 18 Dislike
作用好細? 不如你又講下有咩作用先啦.
解釋啲咩? 乜嘢一樣?
原來醫療系統爆煲走去請人番嚟執床係有作用.

你頭痛醫生切咗你隻腳可能都係叫醫好咗你啦咁.
都合理嘅

但你諗下,如果個個post頭幾句都係呢類垃圾留言,引風向去其他焦點

試問仲有冇人想繼續討論,就算有心討論嘅,都一係被忽視,一係直頭冇意欲留言

加上依家啲人唔鍾意睇長文,打多隻字都懶,網絡速食文化養到一班人只睇標題唔睇內文,唔識去驗證/判斷真假,人講咩就跟埋一齊講咩

呢啲討論環境咪只會將政治討論空間逐步收窄,依家班打手咁樣引導輿論,好快連登就變成第二個香討
有心就做到.

好似依個post都有個柒頭嚮度嘈嘈閉, 我同你都討論到.
唔係個個都會咁
我都係咁啱得閒先同你吹到兩句
上次我打兩大篇文,
佢一係斷章取義,一係直頭無視

作為投咗俾佢哋嘅選民(sorry我超區都係含淚投咗俾白頭佬),監督返議員都好合理啫

更何況就唔係投俾佢哋,都有責任去監督佢哋有冇盡責代替市民/選民去做嘢
泛民都做唔到野
做咩咁關注泛民?

獨派d 龍門搬到出銀河系
因為泛民亂屌人, 賴9人
兩次選舉選輸左, 連帶薯片選輸
有邊次唔係上黎"捉戰犯" ?
我都唔想理呀, 但次次都無理取罵, 唔屌得?

你望下反關大將軍, 反關SIR反到泛民選舉選輸左都關關SIR事就知
你隊友關sir 亂9 屌人
係咪都屌人
反對意見就話五毛
立場不同就話帶風向
人地示威就話鳩做
投贊成票叫賣港
投反對票叫扮做野
缺席或棄權就係關鍵缺席
佢自己就上淘寶用中移動
人地用 qr code 就出賣港人
但點知佢自己本身就澳門狗
成日都有野俾人揭發又死唔認錯
你勸下你隊友快d 收皮
唔好再attention seeking
雖然唔想再點去話泛民
但每次見到啲人將選舉輸嘅原因歸咎於本土派選民唔「為大局」/「團結」/「意氣用事」投俾佢哋,都覺得有啲過份

咁樣我都係覺得係屌票,而唔係有心去檢討反思
仲將啲責任推曬落本土派身上

你話本土派成日屌泛民,我同意,
但咁樣借啲意抹黑本土,轉移選舉失敗嘅原因
咁樣真係冇用,只會令更多人厭倦
關sir黎黎去去咪只係係連登到痴下線
係比就fair 咁比,泛民由紙媒同網台,有邊個唔係對獨派無理取鬧?
想改善勞煩閣下勸下佢地收收念啦

更何況連登有邊個唔係亂咁屌?
只係無人做到佢咁,帶到落現實咁解
主流都冇啦
係有一d 泛民人仲會咁
不過都係俾人放大黎屌
講到係全泛民反本土
但又唔會睇到
有幾多泛民有出錢出力幫過本土派
例如義務打官司
只有仇不記恩
以偏概全
嚴人寬己
我見到既係咁
呢度連登
我就梗係講連登
其他人係出面關我撚事
你管下你隊友把口好過啦
係有民主派幫本土人士打官司, 但亦都有民主派打壓本土喎, 例如佢地區選個協調機制完全唔受新人玩, 咁點解剩係講一樣唔講第二樣?
選舉仆街呢個我幫唔到口喇
屌柒佢地啦
唔關我事

不過
本土派都近乎被排除晒選舉遊戲
呢個話題就快冇討論意義
係連登發下癲, 反正對現實都影響不大, 都無傷大雅既
點解我要唔比佢咁做?

既然你都唔需要叫出面既人收念
咁我都無責任要咁做
咁樣都係balance 番
咁樣你仲覺得有咩問題?
咁你咪收嗲囉
人地屌柒關 sir
你冇責任
仲衝出黎柒係咪犯賤?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞