其實我唔明喎, 點解鬧民主派就等如對建制衰嘢視而不見?

145 回覆
98 Like 18 Dislike
阿鬼, 你講中文啦.

學好中文先同人網上辯論啦.
但次要敵人當你主要敵人咁出力打,對住真正主要敵人就鵪鶉
所有醫務人員都話咁撥款冇撚用喎, 咁你收皮未?
因為啲人淨係對人唔對事,唔識客觀去睇。老實講,就係因為依啲私怨撚,所以香港比共匪隊冧係意料中事,共匪最中意你班友喺度內鬥
乜嘢唔係講兩句就得? 唔明你講乜.
同意樓主
我講緊反, 你就走去講屌.

原來嚮你眼中屌咗就即係反對咗.

真係方便.
其實我覺得好多政治活動都由細討論開始
尤其係網民主導嘅活動,好講求高質素討論去維持討論氣氛,

連基本嘅討論氣氛都冇,又點引起更多討論,點樣可以有進一步行動

咁嘅政治環境平身都難組織政治活動,而呢到嘅討論氣氛咁差,更令人唔想理政治

所以你話啦,點解佢哋咁積極去破壞討論?其實都好明顯,呢啲係好有組織嘅行為
啱 其實有時建制派都有好idea 唔應該盲反嘅
你有冇閱讀理解能力? 你有冇睇新聞? 醫護界話筆撥款剩係請到人執床, 根本舒緩唔到醫療系統壓力, 你知唔知?
人地問你做過咩反共, 原來你會認為屌兩句就係反咗, 真係要封你做反共反建制先鋒.

咁又係, 反共反到話林鄭有做到嘢嘅, 我都係第一次見.
討論必須建基兩樣嘢, 就係客觀嘅事實同接納意見嘅心胸. 唔係依度討論氣氛差, 而係依度嘅人冇引起討論嘅性格.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞