有時咁岩車埋朋友,最伯佢係車上做乜

451 回覆
648 Like 11 Dislike
最怕係整污糟
食野d碎呀 咳又唔遮口 咩耳屎鼻屎
諗起就打冷震
其實幾多個人都一定有一個坐前座,基本禮貌黎。不過亦都相信好多人冇揸開車係唔知既
彈三彈四
我雖然都會坐前座(如果得兩個人)
但有時我都諗到底坐前定坐後先有禮貌
話你係的士佬
叫人超載 痴撚線
成日俾人問做乜買架得2個位嘅車
講真最怕係食野飲野,其次係開門/關門大大力。
唔明點解會有人鬧坐後座=無禮貌=無常識
我細個坐私家車,不論阿爸定舅父嘅車,我都係坐後排,細細個見親坐前排嘅都係老婆/女朋友,我就以為嗰個位係好親密嘅人先會坐,好似主人位一樣。到大個坐人地車,都係司機出聲我先會坐前排,唔會主動去坐,驚人覺得我無大無細。學校又唔會教呢啲「知識」,屋企人又無特別講,都係近幾年睇討論區先知有啲咁嘅「禮儀」。其實人地唔知咪善意提人囉,點解一嚟就話人無禮貌?根本無人咁諗過,係你地自己以為人地當你的士司機咋!
有次試過朋友食住煙講電話
睇住佢將d煙灰彈落兩隻腳中間既地氈
當堂屌鳩佢
車女朋友親戚由柴灣返新界(元屯天)
我認,我窮我行紅隧
我屌佢老尾,成程車係咁講佢個仔車佢行西隧
係咁話好多車 (其實已經晚上11點幾,唔多車)
之後條女仲問點解唔揀條快D既路
我屌,車你已經算係唔話得
仲要成程車係咁講
車住你隻肥婆已經用多左我唔少油
仲要我俾貴幾十蚊去就你
你係我邊個
有一次比女同事話:哇你搵咁小都養車
嫌三嫌四 把撚
阿之阿左, 話咁轉肽唔得, 咁俾油唔好, 然後佢係無車牌
有一次朋友問去唔去旺角行下
我話好呀
佢叫我揸架車去佢樓下兜埋佢
點知一去到
見到佢同佢女朋友 地下仲放左個電腦同機箱
之佢叫我打開尾箱 放左d電腦機箱上去
之後佢同佢女友一齊坐左係後座
上到車叫我兜佢去大角咀先
去到d舊樓佢帶埋部電腦送左佢女友返屋企
佢一落樓我即刻屌7佢 佢笑曬口話請我飲罐可樂
即係你架車係車阿豬阿狗?
作為一個窮撚出黎做野先第一次坐人地車
第一次坐人車仲要係上司車我
你地上面講果d我好多都中,好彩上司都有糾正我
umm其實我自己黎講,我有時反而會坐後面
因為去前面硬係感覺會阻住左司機既空間咁
小弟相反, 好憎人坐副駕, GF/家人/放自己野專用, 次次都叫人坐返去後面, 有無人坐你都係司機黎架啦 點解人地坐後面就會覺得人地當你司機,有咩分別。我車得人本身就預左人地當我司機 我自己無所謂先會比佢上車。車個人仲要諗埋禮唔禮貌咁不如唔好車,叫佢自己搭車算數
坐朋友車過隧道俾唔俾返隧道錢佢好
好多玻璃心
真係唔睇唔知坐後座係無禮貌
我上車多數都係想休息
覺得後面闊落啲好坐啲舒服啲咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞