有時咁岩車埋朋友,最伯佢係車上做乜

451 回覆
648 Like 11 Dislike
假設你坐最後
中座有人落車你唔即刻上返去,侏儒嚟㗎?
起身五次你依家喺杜拜?
你知唔知自己講緊乜。。。
你不如問下你自己
「假設你坐最後 中座有人落車你唔即刻上返去」
就係你啦
Dogseat 就係你㗎啦
又淨係識人身攻擊
諗起都好笑個前座唔可以吉架
前座一落車 中後座啲人就要即刻補上
好似排隊咁
講緊 最遲果個落坐副坐位
最早落果d唔識坐中間果排?

中間落哂,尾排鐘意既咪坐番中間果排一齊吹水
咪講左最遲落坐司機隔離,, 好難咩
咁你咪就係規定哂邊啲人坐邊囉
最好整埋個表添
明明有人想坐某人隔離都唔得
根本成套規矩就係要黎滿足
「前座有人坐先尊重司機」
咁on9都仲要撐

係呀 如果前座嗰個落先
中後座係咪又忽然變咗唔尊重司機啊
又唔自己答的士call車,又要坐人車兜埋你,小小令人覺得你有家教/加分既行為都唔做番,定連登仔好少人買過車。
記住所有親戚 ,同長輩 車埋你 千祈唔好坐佢隔離,講番你既道理比佢聽,說服下佢地既價值觀
sorry 我一有親戚坐我車我都叫佢坐後座
坐我隔離一定係最親既人先可以坐
唔撚好以為自己嘅價值觀係一定啱
試過一次個fd開門
望都唔望出面一嘢撞咗落路邊紅色消防喉
即刻多咗個印
人地都係坐前面先,再比你叫去後坐 ,

咁你同同事坐老闆車,你坐後,你同事落車先, 我唔信你繼續坐後面喇

唔係價值觀, 係人情世故囉,除非人地話唔洗架姐,
你唔想坐前,想同某人坐,咪同渣車果個講聲,大家無誤會,
唔好老馮坐後當自己答的士, 咁簡單禮貌問下都唔得?
最憎人cut 線幫我睇鏡 遮住我睇
咁我揸定你揸

泊位又係 副駕果個永遠都好鍾意遮住塊鏡
記住 坐定定係到 乜都唔使做
教路 點解行呢度呀 點解唔行呢度呀?
點解 點解 點解我仲忍得到唔屌你老母呀?
我老豆永遠都好大力閂門 我已經睇化咗
司機自己開到聲唔洗上黎出就另一回事啦
本身坐前座都算係一啲約定俗成既禮貌

舉個例子
平時你朋友上你屋企坐
入屋前後常理係咪要除鞋先?
你有開到聲叫佢地唔洗除鞋就另計姐
定係你又會覺得叫得朋友上黎就預左做清潔工先?
屌 問佢坐邊方便咪得
你要坐前座就要簡單禮貌問下
前座唔係人人坐得
坐後座根本好正常
發現原來好多人都係不問因由
盲目跟隨一啲所謂正確既思想

你問佢點解唔可以坐後面
佢就答你咁係冇禮貌 唔尊重 冇家教
啊媽教落 由細到大屋企人教
咁樣係當朋友係司機

講極都講唔到個原因
男人既友誼都好脆弱
唔好淨係話女人
原因係坐後面同司機交流唔到,人地好心車埋你,客氣d同人傾下計都應該
好似你同人打牌,發爛冇話咁啱,冇家教咁解
人比面你時,都要比面人,如果唔係你會發現自己冇哂朋友
有D人總係要包拗頸,講左話係約定俗成,禮貌
係都要問點解 點解
算啦,咪當幫人教仔囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞