有時咁岩車埋朋友,最伯佢係車上做乜

451 回覆
648 Like 11 Dislike
過隧道時出聲話你比,如果司機堅持佢比,就跟司機意願。
咪乜都支那。我係美國謮書,美國都有D種禮貌議。係當地friend 教我。
想知如果唔計司機 我同一個輩份高過自己嘅人坐 應該讓佢坐前定後
佢前
如果有friend 係主動坐後面而唔坐副駕,我唔會嬲,因為佢都係唔為意有D樣野。
最撚憎啲人問都唔問坐前座
一上車已經屌佢叫佢坐番去後面

搞到咁小家做乜
下次請食飯咪算
試過有次同學聚會完, 條友有車主動話車埋我同另一個同學, 我原來話搭地鐵諗住地鐵直接到, 但佢係咁話一齊啦好近啫快好多, 咁好啦, 散場跟埋落停車場攞車
一去到, 原來係架舊跑車, 要校前前座先攝到入去後座
佢老婆坐前面, 我同另一個同學坐後面
細, 逼, 頂腳都唔緊要啦, 去到我屋企附近, 佢同我講無中途站
最後去到佢兩公婆屋企樓下先落車, 我就行返轉頭行10分鐘左右返屋企, 我個同學仲要行3分鐘去轉小巴再搭半粒鐘返屋企
呢啲車坐後座搞到好想嘔,又窄又焗。
無中途站咁車人做乜?純粹想你地坐佢架跑車?
唔鐘意食野,較位果d 我都理解, 但唔比坐後座同跟輩份坐真係over 咗
過隧時可以講得有技巧D,譬如話:我有散銀喎。

大家做friend, 十零話蚊我都唔會計,但唔排除有D人會計住。
無錯, 逼地鐵都舒服過佢
垃圾跑車後座難落車, 好心就咪撚扮有錢車埋人啦
(p.s. 架車係條友屋企人買, 唔係佢自己畀錢買)
我都算, 行返10分鐘唔算好遠, 但另一條友完全唔係住嗰區, 出到嚟要再轉小巴有排搭, 仲要唔係車人到小巴站, 而係到自己屋企樓下叫人行過去搵車
佢老婆又唔讓個前座出嚟畀人坐方便落車轉小巴
齋睇文字都嬲,坐佢地車到返佢屋企樓下,仲要又焗又窄,唔係有心車人就咪叫人上車啦
但唔知邊條撚樣同我講過前座係留比另一半坐
所以絕對無下次
半年後又聚, 臨散場佢搵我, 佢未開聲我都話不了
好想知佢係咩跑車
咩掣都撳一餐
我都好唔鍾意人哋坐後座
不過啊媽成日坐後座我都慣咗了
唔熟車,答你唔到
總之舊,細,黑白色,成部殘舊版86咁上下
呢樣真,見前坐有曬頸枕,安全帶上有軟墊既我都會主動坐後座,怕整污糟人地d 野
一坐前座即屌啦 當撚咗自己係主人咁
所以究竟普通朋友坐定唔坐前座
就黎要訓落車尾箱先叫尊重
油門使用不當 嚴重
唔撚搭順風車最尊重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞