$15000-20000 Gaming laptop 跪求推薦

240 回覆
2 Like 2 Dislike
一張新出gpu 你2-3年唔換都仲得

但1060 都出咗咁耐

你budget 有限一係買枱機

一係咪貪靚仔貪薄,正正經經買部2070 laptop

https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16834235123
知道點揀了
唔該巴打
Notebook 幾大矛盾:

性能,散熱,體積,價錢

自己研究吓啦,我無氣喇
喺街

夜d睇

有無summary?
DLSS 比宣傳中差

不過難保有時間俾多d data train up AI

效果會更好

不過暫時DLSS 都算令人失望

特別係low resolution 如1080p

我用枱機推4k DLSS 我覺得可以接受

Laptop 推1080p DLSS 真係頂唔順
薄機的代價

風險太高,我唔制了
唔係喎

我用2070 開RT 玩BFV 或者 metro exodus 都好流暢
普通2070
我地諗緊
打算買GL504
但本來得16gb ram 係咪應該買番黎自己加呢
但我驚無左保養
Sorry 應該係我都諗緊
Asus 都係單條16gb 咩?
偷工減料喎

上年先有巴打報晒海關
咪傻

性能定樣重要?
GT 系2080 都無6.5磅

屌那星好吸引呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞