$15000-20000 Gaming laptop 跪求推薦

240 回覆
2 Like 2 Dislike
唔駛攞出街用為乜買GS75?

貪佢熱d定貪佢max q 弱d?

部機仲要貴d,咩玩法?
依家去緊ssp 格下價
請問師兄你果部係邊買?
補多少少換間屋
上年買咗MSI GS65 Stealth Thin
1070max q
$19999

建議咪撚買哩部
灣電 叫Yan’s Ltd

我買18,888

你應該可以買得平過我

記得加多條2666mhz c19 的16gb ram
20K可以砌到部好top既desktop, 何必用notebook咁屈就
執執啲位清個位出嚟擺desktop啦~

Buying
我等緊alienware area 51m, 唔怕貴d就買佢,有得upgrade
幾錢埋單?

有無加ram?
2皮落樓
你個serial no. 仲細過我

不過下次小心d, serial no. 咪周街貼
定價先$19,999

我買個陣條友主動減1000

Aggressive d 可能18000-18500都得
加埋ram 19000
岩岩玩下cs go好似都lag lag地
新買返來 洗唔洗裝or較d咩?
比多少少換左層樓先
Cs go 都lag?

你用緊內顯?
裝driver + 插住電玩
唔會無插住電玩掛?
Yes 頭先無插
我第一次買gaming laptop
Than ka ching
巴打心水清

望住個10幾吋既MON
禁住個NOTEBOOK KEYBOARD仔

要打機又要插住電先順
插住舊電打機
你估1年左右 粒電未死

完全唔明擺係屋企都要買laptop既人既諗法
麻煩你GOOGLE下 RAM既作用先
拿 我見你有少少電腦知識先同你講架炸
到底呢個謬誤重有幾多人係唔知

你怕麻煩既唔該睇睇呢條片
https://www.youtube.com/watch?v=r8hU1J8f8G0

RAM 對遊戲整體既PERFORMANCE係有影響 但唔會大
但絕對唔會係你口中所講既 差 好 遠
同師兄情況一模一樣
成日打打下機俾人趕要開台食飯 好撚on9
依家叫整咗部itx, 唔算太麻煩

會打開咩機? RTX2060果堆都好抵買如果早d有我應該唔會砌部機出黎
你check 吓 single channel vs dual channel 先啦

我早排先試完AC Origins 同 Shadow of tomb raider 兩隻game

有d game 好似 BFV 咁問題唔大,但上面兩隻係天同地的分別,差成40% 有多

要唔要我拆一次ram 跑一次分你睇?

輸咗唔駛做乜,自認契弟得喇
唔好話我蝦你,我俾埋我條實測link 你睇我早兩日先試完

唔好以為識上youtube 搵片就好叻仔先得架
依家講緊GE75 跟機得一條單條16gb 呀

要加多條先有dual channel

https://youtu.be/8LNyp6Wikck

我隨手搵條片都差36.3%

你可以收檔架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞