$15000-20000 Gaming laptop 跪求推薦

240 回覆
2 Like 2 Dislike
好撚嘈
不如用boost mode好過
又拎少舊野
Why not both ?

我怕熱
好野
不過買返黎要自己裝返軟件
上年又係呢個budget
最後加碼買左rog gm501gs

一買返黎重裝左個win10 enterprise

之前打nba2k19 老翻都冇事(隻nba正版太西下下要課金,我又唔打online,只係開外掛屈my career自high)

早排屋企人steam有隻bh2玩
裝左steam之後玩左一陣成部機熄左(屋企熱)
開返之後個game center 炒炒地(重裝冇事)
一開機宜家次次問我run唔run個ss3svc32.exe
重裝個sonic suite3都係咁(剷左佢冇事)
有冇人知點搞??

諗緊過呢排重唔重裝個win10佢好

嗰陣都有諗gs65
但個個都過散熱差
我呢部因為我係擺喺公司打機
公司冷氣長期20度所以完全冇問題
但係如果呢幾日d天氣
我都怕佢太熱
通常laptop 出廠時會跟埋一大堆自家軟件

未必人人用得著之餘仲可能會影響性能

所以有用家會prefer clean install ,剷走晒d 原廠軟件裝過個Windows
MSI GE75 同 GT75 , 我會選擇GT , 內置機械鍵盤試過返唔到轉頭

想平就可以一試機械革命x8ti plus
抬唔到出街嘛

十磅+ 喎

又要貼出嚟
加少少錢買2070版
記憶中見過15xxx有2070
差個一千左右扑部2070啦

Laptop 無得後悔換件
你自己諗啦

我本來有諗過呢部

https://www.newegg.com/global/hk-en/Product/Product.aspx?Item=N82E16834235134

但一諗起薄機散熱唔好,同埋max q 就鳩縮
埋單買GE75 2070 + 16GB ram + 512GB nvme SSD

$18,888 + $799 + $850= $20,537
5000黃金買鬼機
15000電莖椅
TDP 90w 即係Max q 啦

咁即係6864 Time spy graphic score 個部

你預弱過正常2070 15%左右啦

買啦買啦,你都係貪薄貪輕貪靚仔架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞