$15000-20000 Gaming laptop 跪求推薦

240 回覆
2 Like 2 Dislike
我諗我應該係買zephyrus s
同full 都係差大約15%較能
但薄同輕d 同埋個pad 係右邊好似方便d
其實重量上我覺得4磅幾同5磅幾唔差得遠

反而係火牛大小都係因素

同埋早最大分別zephyrus 真係好薄

但代價係擴展性好有限

我部GE75 起碼好易可以啪到條nvme 入去

我自己感覺係男人老狗咪成日話重啦
用緊當年3皮外星人980m既17其實到依家個性能等於呢代既咩卡
btw佢個graphic amp敗唔敗得過性能流唔流失得多 同埋粒6820hk會唔會bottleneck勁卡eg 2080ti?
追左你幾個post
好猶豫rog 呢兩部
GL704同GX701
上面巴打話GX薄d靚仔
但如果講散熱係咪GL好d?
雖然我知好多巴打問過
但我想再問真d
係amazon 買asus laptop 都係會有番1 年全球保?
係香港都冇問題 可以搵到香港代理整??
係呀

不過唔好自己打開嚟加ram加ssd

佢有權唔保你

癡撚線的

喺美國應該俾人告到傻咗,係香港先咁仆街
親身經歷

上年6月Amazon 度買咗部7700hq 1070 12gb ram

咁部機一買返嚟都試過打機會auto restart 入過一次廠

我攞過上去華碩咩皇家會度整過,佢reinstall 過os 就當無事俾返我

但其實從來都無解決過打機會random hang 機restart的問題

後來咗條4gb ram 就8gb ram 加夠佢做16gb,跟住賣咗俾人,條友問過華碩皇家會,只要你開過部機就自動失去保用

我再打上去,條友仲鳩吹話全球都係咁policy

稍為有d常識都知喺美國factory seal 不保養係illegal

依家即係蝦你香港法例無保障消費者嚟蝦鳩你香港人
我部desktop 底板,兩張gpu 同mon 都係牙石嘢

但經此一役我以後都唔會買牙石notebook
不得不說 Amazon真係窮人恩物 三個月前用6000買左部1050ti msi 玩得好爽
放定長打就買

G703GX 或者GT 系列

大大部,散熱好,性能勁
香港班代理食水深啫
desktop駁電視 無線kb mouse
香港d價錢真係
Newegg 17xxx 買到scar ii 2070

行貨要20680(講價後)
G系列貴成倍
左諗右撚GL704岩我budget多d
狗衝先
第一次係新蛋買野有咩要注意?
開戶口個地址請務必跟足credit card

要不然cancel order 加lock account

我搞咗四個email 再用paypal先成功喺newegg 買嘢

你唔帶出帶入就梗係買性能較好的一部
Zephyrus S 1060 香港賣二萬幾
amazon Zephyrus S 2060 $16000
買asus一定唔係香港買,食水深到
屌米
反而MSI Newegg 價同行貨差好少

我部GE75 行同水差唔夠1000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞