F1 2019 季前試車討論區

996 回覆
5 Like 51 Dislike
搭單問下自從無咗馬來西亞之後有咩站P記有俾最硬嘅胎?
Sliverstone 例牌
跟住好似冇
好正!
暫時睇黎
Rank 1:笨屎 垃利
Rank 2:大牛
Rank 3:蕉 哈屎
Rank 4:rp 細牛 alfa
Rank 5: 唔撚洗提果兩隊

希望今年會大亂鬥啦
哈屎<>愛快
老麥冇咁廢下話
麥記廢極都輕鬆贏威記啦
Binotto 話冬測唔滿意 唔合格
Media quote 咸爺話拉利快平治0.5s
Binotto話 大家都唔同載油量又唔同setting 咪有咁既錯覺

啲人話白頭佬係度就唔會咁講
扮廢
夠竟大家裝左幾多cat girl無人知
法記entry name改返做Scuderia Ferrari,唔再加Missiom Winnow
不過法記test 2又真係幾難滿意
rim problem炒車同electrical problem搞到無左好多試車時間
望副機器生性上多級
你岩
話哂goodest 車架
好大程度上依家老麥老威最大嘅問題係發揮唔到部車
特別係老威 run time又唔夠data又(講緊發揮到先係跟著係隊尾) 希望開左季會好啲啦呢兩隊 唔好自己喺度鬥F1.75
老麥今次testing既圏數又唔差既
兩日全日最快雖然係偷返黎既
但應該都可以喺B組入面鬥掛
我都唔覺得老麥發揮唔到佢架車WOR.. 何以見得?

今次testing 都係test reliability, the correlation of data between track and wind tunnel.... 個人感覺上同其他中游差唔多.. 未至於去到最尾個rank ya ma..
麥拿倫至少研發方面無錯
部車發展方向都岩
但威記係 發展方向岩唔岩都唔知
之後研發你叫人點develop
根本上偈就差唔多
睇大家背後班設計師點design部車
老麥架車唔係差 不過暫時似乎未搵到部車嘅limit係邊
你見架車暫時推盡Quli sim都仲未夠細牛跑就知
發揮到嘅應該可以同中遊一齊鬥嘅係
(其實本身唔特別想笑佢嘅不過年年都吹到咁大又無料到抵比人笑)
老威個架直頭係唔知想點 development又無方向
又一年等收檔
Marc Priestley 話威記架車幾有趣喎
用front wing flap adjuster 做vortex generator
用side mirror 做aero效果
好多野都係規則邊緣
paddy lowe 應該有料既, 不過係冇錢, 冇DATA 同埋上年既車手Feedback =0 咁滯啦...

如果有MASA 係到帶下可能好好多...期待kubica 同paddy lowe 既合作啦..
不過冇錢係原罪
我不嬲對Peter Prodromou 都係信任的!
同埋唔知james key 有冇私底下同老麥團隊傾過下呢...
其實老麥上年中開始design 依部野..... R&D 應該好透徹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞