F1 2019 季前試車討論區

996 回覆
5 Like 51 Dislike
Wooo Renault
快細牛0.244
🍌一谷即爆

怕車隊唔掂,主動R定個客席嘉賓做下先
唔好!
千其唔好比康打裝番落去死老威度
如果Honda 強大
比埋老威用都ok la

唔好比老麥翻閹就真
其實威記宜家無乜錢做研發,用康打偈未必唔係好事,至少可以減輕財政壓力
掉返轉老威未必有錢為康打搞low drag concept
用全場最好咁滯嘅笨士都搞到咁唔敢想象無左/2021改例老威會變成點
威廉斯本身都low drag啦
係慢咋嘛
威記本來玩開low drag conceptBaku同Monza條長直路以前都係威記玩晒

但係呢兩年副副偈都性能大提升,高下壓力concept開始變得可行,威記無咗好多優勢

2021改例正常嚟講應該會將所有車隊打回起點,但又好似話想沿用返呢代嘅偈,真係唔知fom想點
轉鬼到咩,3大廠商話唔制 FOM可以點
利益呢家野,無分敵人
你叫佢地重新整過副,雷諾都話$$$$$
一心好似沙巴咁做B隊咪幾好
副偈咁難整好,邊有新廠玩

根本一開始就唔應該玩呢套又MGUK MGUH 嘅偈
點解個個都覺得大牛有錢?
冇車廠背景,間飲品公司冇乜點科水
Team budget同Benz拉利睇齊
純粹靠自己搵sponsor先收支平衡
好似話大牛既研發人員係計入飲料公司
好多開支都好似係咁計
所以佢地有d數係由飲品果邊負責
四架就夠哂數
一開始做benz feeder team 唔會慳錢啲咩
其實係無人肯再掉一大舊錢出黎研發過

要轉我就想佢行3.0 v10 turbo
最好笑係low drag用benz都唔快
當年最low drag架manor相比之下好似仲好
Williams係用返自家制波箱
所以冇廠隊咁快都係正常
唔通今年真係我康?
全部打回原形,威記冇錢,點做R&D呀...
講堅,做BENZ 2隊/ Honda 2 隊.. 可能有得諗...
唔會 除非財困 唔係好難將威記個名 變做二隊
佢賣出去都大把人接手
女人係真係唔岩做CEO
得罪講句 遲早俾人架空
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞