F1 2019 季前試車討論區

996 回覆
5 Like 51 Dislike
老麥隻色其實幾正, 正過威記好多
Alfa
就咁睇
今年競爭性算唔算係close左
兩大都係火星
係唔知大牛跟唔跟到
雷諾 沙巴 都幾接近
哈屎,神油,老麥,細牛 都幾接近
細牛同沙巴我都幾睇好
冬測啲數據幾亮眼
新嘅aero regulations 就都幾肯定會增加咗競爭, K Mag已經證實咗新aero帶嚟嘅轉變

車隊實力方面, 我認為就都係得拉利同amg有能力爭冠。 牛就唔取講, 副引擎會係x factor(我康世界第一) 同埋兩個車手快就係快, 但係硬係覺得佢哋鬥車嗰陣唔夠老煉, 睇返上年Abu Dhabi 韋少同四萬過wingman 嘅分別就明我講乜

中游大戰就應該仲好睇過上年, 感覺上除咗威記之外都有機挑戰上podium
啱呀ching, 細牛同alfa兩隊契弟隊都有大佬照住
兩隊都係白老鼠
有咩新parts都係佢地用先
由其沙巴 唔知會唔會有podium上
今年應該F1 3隊鬥 F1.5 6隊鬥

笨士垃利康牛應該都幾接近 暫時睇外國分析都話垃利有0.3-0.5係手 康牛個邊只要我康唔好死咁車 19Max唔好上頭應該有力一戰

中遊暫時蕉行先啲啲 但應該未升班上F1.25
哈屎同老豆力量就好睇季中研發有冇料到
兩隊B隊有大佬睇競爭力都應該唔差
中游今年應該繼續七國咁亂 而且隊隊都有機會上到pod

唯一一隊暫時無乜戰力就係老威
暫時睇比F1.5仲要輸0.5-0.8
仲衰過當年嘅沙巴
威=再世hrt
HRT Manor 都未曾試過miss冬測
我覺得除咗威慢到好撚突出之外
其他感覺大家差異拉近返唔少
連早幾年柒開嘅麥今年都上返F1.5
啲二線都唔係無機會上pod
9BO生性啲唔該
有澳蕉喺度
期望威記架車有潛力啦
其實將威記最尾2日既時間同其他隊上星期三四既時間比較,威記唔算落後好多
一日千里啊
冇啦, 同其他隊比揸少咁多數據係手, 對季中研發好不利, 佢哋班工程師又唔係特別有料到, 除非amg暗中幫威記
平治自己都未必搞得掂 重理你
Benz應該唔會搞唔掂自己掛……

我諗主要係威記想唔想俾人幫,如果佢肯嘅話上年一早幫咗
但係威記咁落去, 為咗保命遲早都要做benz b隊
Verena (@miezicat1) 已推文:#Kimi7 "When you get a new seat, it always feels good when you're sitting in it but when you do 100s of laps, you always find something that presses into your ribs or so. That's normal. And I think it's easier if I do it myself because I know exactly where it's not quite right." https://twitter.com/miezicat1/status/1101802365722734592?s=17
CLS
kimi造凳唔洗你教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞