F1 2019 季前試車討論區

996 回覆
5 Like 51 Dislike
講真佢啲料真係流唔晒
比起sky 果啲人,包括Crofty
佢真係識更多paddock既人
收到多啲獨家料
麥記呢啲大家都知佢出事既,唔講都冇所謂啦
Regarding the Ferrari front wing, AMuS Schmidt with RTL

"I talked to Mercedes engineers and they tried this Ferrari concept but with that you are losing downforce at the front which you have to find somewhere else and they are surprised how it works at the Ferrari." ​​

意思係 平治跟拉利個頭產試
發現會無下壓力 好驚訝拉利邊度拉到下壓力返黎
人地高rake 你低點可能用相同氣動件
拉記學威記玩低下壓力?
但佢哋嘅直線速度又好似無咁厲害
佢地d氣動下壓好似集中左係後面?
我康搞唔掂6缸vibration 唔係新野啦...
horner 話依家跑果D 路程都冇問題又錯唔哂wo..都tune down 左個Engine..點會有問題...
又係語言的藝術
魚雷話自己未真係push
kimi 又話都無認真踩
就咁睇今年Alfa 係快左19幾倍,好彩真係有機上podium
McLaren 睇落還可以,Benz 明顯沙包緊啦啦力架笑而不語
上年alfa個aero失敗左季中又無錢整
今年正名升格b隊拉利過料自然進步比其他隊大
人地三大仲追緊上年d下壓要80去120
你就直接由10變80
We fight like kids
Me honda
tune down都夠用!

Honda ching ba @2019!
希望Kimi再上podium
就係會振爛野
utlimately 成架車都會振, 我覺得會影響埋aero 果d laaa

from wht happen in Mclaren
之前好似真係傳過上台架fail
冇記錯根據2017麥記抗辯記錄片Grand Prix Driver
果年係winter test 之後,麥記先整好個車架俾康打試
所以唔可以成Lai 9 Honda 唔reliable
2間公司都有問題仲要不停咁Lai 來Lai 去一定死架wo
反而toro Rosso 真係坐低同人傾大家要點合作, 2邊都好open咁傾你見上年部車都唔差, redbull 有埋Renault 做reference 我唔覺得佢會做錯decision, 今年redbull Honda 同Alfa can fight
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞