Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 26 ) 十周年 S"10" 3月殺到!!!

1001 回覆
21 Like 17 Dislike
想講返
s9 得3000mah
s9+ 有3500mah
但兩者續航力係一樣
855 用新7nm制程 一定比845省電
今次s10幾有誠意幾吸引

可惜用緊note9諗住用2-3年先換
有無人知s9+點用multi windows
食左pie後唔識整
原來係7nm咁又唔同講法
留名睇重演835速度+慳電既質素
長按轉app掣?
點唔同左? cap黎睇睇
switch task果版按app icon
以pixel 係recent tasks 長按icon
8gb 開始wor 無6gb 又有隱藏機
呢個畫面出唔出到?Oreo黎
C7兩年USER等換S10

而家要撳個icon再揀
唔撚係ma 咁由左上角拉落去出pop-up view呢?
想問下s10+個白色係咪12gb版本先有?
有2隻白,其中一隻12gb版本獨有,另一隻就所有機都有
有d 彩彩地哥隻12gb 獨有?
呢個手勢勁方便 我都想知仲有冇保留
我仲未升上去
今次變化大 無s9 note 9咁慘情
有得訂機未
等緊 試玩會
之前s3 3g 無啦啦加個LTE 版
5g modem 準備好哂等出貨 韓國美國舖好網

s10 plus+5g價錢可能又另一個著眼點

全家福 plus 和6.7寸
我自己就會咁睇
IMX586 個底未必好得過 IMX333/362
尤其係 Samsung 玩咗三代 但每代進步都幾多下 無論係顏色定係 noise reduction
就算間間廠都 AI 前 AI 後 我始終都覺得硬體上嘅實力仍然有主導優勢
調色好唔好睇見人見智 但 sharpness/細節保留/NR 唔係整隻靚色就可以掩蓋到前面三樣嘅先天不足

4800 萬像素最主要都係為咗四合一像素嘅大單位尺寸 同埋 一張相就可以合成 HDR
前者 Samsung 用 低快門+OIS 已經玩到好盡 後者 Samsung 已經有粒 HDR 晶片做到實時preview
Samsung 今代發展都仲 ok 下一代就難講喇
老豆用緊C7,想買部機俾佢。note9 定s9+ 好?sun mobile 見到差800蚊,2部機好似差不多,雖然note9 新d。
好難揀。(自己用緊s9+)
依家佢出a7a9a8s都有貼
咁s10無理由冇
note9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞