Samsung Note 8/S8/S9/Note9 討論區 ( 26 ) 十周年 S"10" 3月殺到!!!

1001 回覆
21 Like 17 Dislike
依家三星唔係1年保養電咩?
雙前鏡真係接受唔到
摺機呢
咁樣出片唔會俾人blacklist?
home button 仲有冇壓力感應
唔好取消
#[slick1]#s10 白 confirmed
有咩用用左咁耐都好少用到呢個
開mon同唔洗拉個導覽列出嚟,同埋用力按完向左/右滑可以做返最近使用同返回
利申:長期隱藏條導覧bar,唔鍾意用手勢
聽講好似會取消
我又唔係接受唔到 規格勁啲會考慮 s10+

但我覺得 on99囉 打得窿都係想靚過 notch 你好打唔打打到2個窿 搞到不倫不類咁
頂 用咗成半年
而家先知個home button可以做埋back同recent
多謝巴打
個mon下面有個位
大力少少㩒落去可以直接去主頁
㩒住拖左右可以開最近使用程式同返回
即係壓完home button即刻係條bar到平行左/右滑 如果試唔到就上youtube搵片啦
其實只要個mon夠大,雙鏡都唔太礙眼,S10E 細mon可能會礙眼d
試唔到 㩒完彈番去主頁
youtube keywords係咩
其實好難用,成日會失敗彈返出主頁,滑到手指都痛
仲以為係我嘅問題 如果真係咁難用都幾on9 向上推番條bar出黎㩒返回算
設定嗰度教細力啲可能會容易啲
可能係mon貼問題之前老母換咗note9用啲cheap雞mon貼都係用唔到
s8 home button tip 中文就打咩s8 手勢技巧
之前唔係話咩呢幾日再爆嘢出嚟就死梗咩
邊個咁唔小心
條片完全係發布完之後嘅標準hands-on片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞